Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Ce sa mancam pentru a avea un somn usor

Vineri, 28 Noiembrie 2008, ora 10:34
3655 citiri
Ce sa mancam pentru a avea un somn usor

Pentru a avea un somn cat mai linistit si mai odihnitor, specialistii ne recomanda sa consumam anumite alimente, la masa de seara.

Cina ar trebui sa contina cat mai multe produse lactate, cereale si fructe puternic parfumate, care contin hormonii somnului, informeaza Evenimentul Zilei.

O cana de lapte, o portie de orez cu lapte sau o bucatica de branza sunt cele mai potrivite alegeri pentru masa de seara, informeaza nutritionistii.

O alternativa pentru produsele lactate o constituie o masa bogata in cereale, carne fiarata de pui, curcan sau peste. Aceste alimente contin triptofan, substanta care induce starea de somnolenta.

Acest aminoacid poate fi extras doar din produsele alimentare, conform medicilor. Cina trebuie ferita de cartofi prajiti si carne prajita, dar si de legumele greu de digerat precum castravetii sau ridichile. Medicii afirma ca masa de seara este foarte importanta si nu trebuie sarita, pentru a nu va trezi infometati in mijlocul noptii.

Totusi, specialistii recomanda pentru cina portii de mancare mai mici si mai usoare. De asemenea, inainte de culcare, puteti consuma fructe parfumate precum capsuni, struguri rosii sau banane.

"Este bine sa alegeti fructe parfumate, cu arome cat mai placute. Sunt usoare si dau o stare placuta", afirma medicul nutritionist Mihaela Ionescu. Pentru un somn dulce, este recomandata consumarea ceaiului de tei, care are efect sedativ si relaxeaza organismul.

Ce alimente au cel mai mult plastic? Răspunsul care te va lua prin surprindere
Ce alimente au cel mai mult plastic? Răspunsul care te va lua prin surprindere
Nouăzeci la sută dintre probele de proteine animale și vegetale au fost testate pozitiv pentru microplastice, fragmente polimerice mici care pot varia de la mai puțin de 5 milimetri până la...
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
#mancare, #produse alimentare, #somn, #usor , #somn
Comentarii
Poza opus9
opus9
rank 5
Fasole cu costita afumata ! Aproximativ13 mii de portii dupa care dam drumu la porumbei !