Ziare.com

Depaseste ipostazele jenante din timpul somnului

de Lacramioara Brecea
Joi, 06 Mai 2010, ora 11:40

   

Depaseste ipostazele jenante din timpul somnului
Te jenezi uneori de faptul ca vorbesti in timpul somnului, chiar te misti prin casa, sforai ori scuipi in somn. Aceste ipostaze jenante trebuie evaluate corect pentru ca unele sunt normale, atunci cand esti foarte obosit, iar altele implica ingrijire medicala imediata.

Oboseala avansata si incercarile sustinute de a adormi au drept repercursiuni un somn agitat, cu treziri frecvente si sforaituri. Trebuie sa stii ca daca partenerul te-a atentionat ca ai sforait desi tu nu iti amintesti si, mai mult, stii ca nu sforai de obicei, da-i crezare, informeaza webmd.com.

Sforaitul este foarte des intalnit. Atunci cand se intampla foarte des, fara un motiv anume, sa stii ca aceasta problema jenanta a somnului tau poate fi simptomul unei alergii sau apnee, iar un tratament se impune imediat, pentru eliberarea cailor respiratorii.

Se intampla in timpul somnului sa ai si un exces de saliva. Trebuie sa stii ca in anumite conditii medicale acest lucru este normal, daca tocmai vii dupa o interventie chirurgicala sau o spitalizare. Altfel, salivatia excesiva in somn poate fi asociata altor probleme, deci ai nevoie de sfatul medicului.

Somnambulismul este o ipostaza nu numai jenanta a somnului ci si foarte periculoasa, care necesita ingrijire medicala imediata.

In timpul somnului, nici un muschi nu se activeaza, este o forma de paralizie normala care ne tine in pat, pentru cateva ore de repaus total. Daca totusi partenerul ti-a spus ca esti un somnambul, poate ca trebuie sa vezi un medic.

A vorbi in somn poate fi cel mult un obicei jenant, dar deloc periculos pentru starea ta de sanatate.

Daca tipi si te sperii foarte mult in somn, atunci este nevoie de interventia terapeutului.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 9417 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor