Ziare.com

Metoda chinezeasca impotriva insomniei

Duminica, 09 Martie 2014, ora 16:24

   

Metoda chinezeasca impotriva insomniei
Metoda chinezeasca impotriva insomniei este extrem de eficienta, nu produce dependenta, este usor de aplicat si are capacitatea de a regla somnul.

Somnul este esential pentru o stare buna de sanatate, iar insomnia este o agresiune impotriva starii generale, cu efecte grave. Este probat ca persoanele care dorm bine sunt mai active, mai receptive si au un coefient de inteligenta mai ridicat. In plus, sunt mai ferite de afectiuni cardiovasculare, obezitate si diabet, scrie Yahoo Shine.

Metoda chinezeasca impotriva insomniei este una din cele mai bune solutii si este o alternativa excelenta la pilulele pentru somn. Principiul metodei chinezesti impotriva insomniei implica concentrarea asupra respiratiei.

Respiratia este un mecanism automat, care poate trece in planul constient printr-un simplu act de vointa. Controlul voluntar asupra respiratiei poate modifica rapid tensiunea arteriala, ritmul cardiac, starea generala si stresul, dar si emotiile si nivelul unor hormoni. Oricine a avut vreodata un atac de panica stie ca cel mai eficient mod de a potoli acel moment oribil de suferinta mentala si fizica este respiratia lenta si controlata.

Iata cum arata metoda chinezeasca impotriva insomniei:

  1. Aseaza-te in pat in pozita de somn preferata si relaxeaza-te.
  2. Inspira pe nas, lent timp de trei secunde.
  3. Expira pe nas timp de sase secunde.


De regula, dupa 5-6 repetari, vei adormi, iar respiratia intra din nou sub controlul centrilor nervosi care regleaza automat acest proces vital.

De ce functioneaza aceasta metoda. In primul rand, pentru ca a te concentra pe felul in care respiri este cea mai simpla si una dintre cele mai eficiente metode antistres. In al doilea rand, ritmul acestor respiratii determina o relaxare rapida a musculaturii, ritmul cardiac incetineste, iar creierul intra in starea de relaxare.

Daca raportul trei/sase secunde este incomod pentru tine il poti adapta dupa ritmul propriu. Esential este ca inspiratia sa fie jumatate din timpul de expiratie.

Vise placute!
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 17111 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
4 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

De fapt metodele respiratiei au fost..

De fapt metodele respiratiei au fost cu mult inainte si mult mai bine de indieni,indeosebi de yoghini.Astazi se incearca o interpretare stiintifica a acestui fenomen.Ce se stia de vechii indieni,si observ cu satisfactie ca se face o referire foarte importanta ,privind constientizarea respiratiei,si in acest articol cand se spune;''Respiratia este un mecanism automat, care poate trece in planul constient printr-un simplu act de vointa. Controlul voluntar asupra respiratiei poate modifica rapid tensiunea arteriala, ritmul cardiac, starea generala si stresul, dar si emotiile si nivelul unor hormoni''Ce trebuie sa retinem.In corpul uman exista multe functii fiziologice autonome,ce se desfasoara automat din care cel mai important,este cel al inimii.Inima continua sa bata dupa ce este scoasa din corp. Aceasta pentru ca in muschii inimii exista un sistem specializat care ii confera automatism. Nu ne putem opri inima in mod voluntar, asa cum facem cu respiratia.Dar ce este important,este faptul ca dintre toate automatismele,omul poate controla respiratia,iar prin respiratie poate sa le controleze pe celelalte.Controlul voluntar asupra respiratiei poate modifica rapid tensiunea arteriala, ritmul cardiac,etc.Numai ca trebuie sa intelegem ca acest control necesita multe antrenamente,iar ritmul poate fi si in alte rapoarte decat 3/6 de exemplu 4/8.Exista ritmuri peste tot in natura in raporturi bine definite,putem vorbi de ritmul inimii,de ritmul respiratiei,de un ritm al somnului,ritm in concordanta cu ritmul circadian etc.

 

Partea pr0asta a metodei asteia este ca ramii

cu scula de 9 centimetri.

 

Rezultatele difera de la caz la caz

Nu e bine sa generalizezi experienta personala!

Pax+ Forte

Nu va zgirciti ma oameni bun, luativa 2 flacoane de Pax+ Forte si nu o sa mai cautati pe internet informatie despre cum se trateaza insomnia si multe alte chestii de astea!

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor