Nu te poti concentra la job? De vina e... mersul la toaleta

Luni, 18 Martie 2013, ora 12:01
3134 citiri
Nu te poti concentra la job? De vina e... mersul la toaleta
Foto: Daily Mail

Un studiu recent arata ca persoanele care se trezesc in timpul noptii pentru a merge la toaleta isi pierd un sfert din productivitate la locul de munca.

Cei care se trezesc din somn pentru a folosi toaleta, chiar si numai o data pe noapte, dau cu 24% mai putin randament la serviciu decat cei care dorm profund, indica rezultatele unui studiu, potrivit Daily Mail. Nicturia (nevoia de a urina in timpul noptii cel putin o data) duce la o pierdere considerabila a productivitatii la locul de munca, arata un studiu prezentat la congresul Asociatiei Europene de Urologie din Milano.

Importanta si beneficiile somnului sanatos

Cercetatorii au examinat 261 de femei si 385 de barbati care se confruntau cu aceasta problema, dupa care i-au supus unui chestionar referitor la productivitatea la serviciu si la deteriorarea capacitatilor. In urma cercetarii, specialistii au constatat ca aceasta afectiune scade foarte mult randamentul, abilitatea de a munci si capacitatea de a duce la bun sfarsit activitati rudimentare.

Mai exact, nicturia reduce cu 24% productivitatea la locul de munca, un procent chiar mai mare decat in cazul persoanelor care sufera de astm sau de boli pulmonare.

"Nicturia este o problema destul de comuna, care afecteaza aproximativ o treime dintre adulti, insa deseori este subestimata si este considerata mai putin grava decat alte boli cronice in termeni de impact asupra calitatii vietii si activitatilor sociale", a precizat Philip Van Kerrebroeck, profesor de urologie la Universitatea Maastricht din Olanda.

Asadar, studiul realizat de cercetatorii institutiei scoate la iveala faptul ca aceasta afectiune are efecte negative atat asupra somnului, cat si asupra performantei din timpul zilei, consecinte care sunt chiar mai grave decat alte boli cronice.

Mai mult, cei care au aceasta problema tind sa nu ii acorde prea multa importanta. Specialistii le recomanda acestora sa ia un tratament specific acestei afectiuni, pentru a-si imbunatati concentrarea la locul de munca si viata sociala.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#intrerupere somn productivilate, #concentrare loc munca, #productivitate munca, #randament munca, #urinare noaptea, #nicturie , #somn