Prima de somn: O firma da mai multi bani angajatilor care dorm mai mult

Miercuri, 13 Aprilie 2016, ora 12:57
4774 citiri
Prima de somn: O firma da mai multi bani angajatilor care dorm mai mult
Foto: Pixabay/sferrario1968

Fiindca somnul este considerat un factor cheie al eficientei muncii, o firma americana isi plateste suplimentar salariatii care dorm mai mult.

Verificarea se face cu ajutorul unei bratari conectate FitBit, relateaza DirectMatin.fr.

"Daca dorm sapte ore sau mai mult, 20 de nopti la rand, le acordam 25 de dolari pe noapte, cu un plafon de 500 de dolari pe an", a declarat la CNBC Mark Bertolini, PDG al asiguratorului american Atnea.

Dormi dezbracat si foloseste sprayul cu levantica - ce alte lucruri sa faci pentru un somn linistit

Este un mod in care firma isi premiaza salariatii care dorm destul, in contextul in care somnul este apreciat ca un factor esential in eficienta muncii. "Sa fii prezent la locul de munca si sa iei cele mai bune decizii se numara printre principiile de baza ale firmei. Nu poti sa faci lucrurile bine daca esti pe jumatate adormit", sustine Bertolini.

Un studiu stiintific arata ca un somn de sase ore, timp de 12 nopti la rand, face ca performantele cognitive si fizice sa fie similare cu cele ale unei persoane care nu a dormit 24 de ore sau a uneia in stare de ebrietate. Prin urmare, Atnea a realizat un program de promovare a somnului cu cercetatori de la Universitatea Duke.

Ce sa nu faci inainte de somn daca vrei sa adormi repede

Unii ar putea considera ca este o intruziune suplimentara a firmei in viata personalului, cu atat mai mult cu cate controlul somnului se face, intre altele, cu FitBit, bratara conectata care sincronizeaza datele personale ale salariatului cu platforma starii de bine a firmei.

Ei afirma ca, drept urmare a acestei verificari, ar putea fi penalizati cei care sunt nevoiti sa se trezeasca noaptea din motive medicale sau parintii cu copii mici. De asemenea o perioada mai lunga, petrecuta citind sau privind al televizor, poate fi considerata de bratara ca timp de somn.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Iohannis merge la Bruxelles. Subiectele fierbinți aflate pe agenda reuniunii liderilor europeni
Iohannis merge la Bruxelles. Subiectele fierbinți aflate pe agenda reuniunii liderilor europeni
Preşedintele Klaus Iohannis va participa miercuri şi joi, 17-18 aprilie, la reuniunea extraordinară a Consiliului European care va avea loc la Bruxelles. Şeful statului va participa, de...
Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Candidatul PPUSL la Primăria Capitalei Cristian Popescu - Piedone este cotat cu 38% din voturi, Nicuşor Dan -cu 27%, iar candidatul PSD-PNL Cătălin Cîrstoiu, cu 23%, relevă datele unui Sondaj...
#angajati platiti somn, #firma platit angajati somn, #angajati platiti dormit , #somn
Comentarii
Poza Kogaion78
Kogaion78
rank 1
si daca...dormi prea mult...iti da si...prima..............:)):):):)