Problemele ascunse de somn si rezolvarea lor

Joi, 05 Mai 2011, ora 23:25
3419 citiri
Problemele ascunse de somn si rezolvarea lor
Foto: definitionofwellness.com

Uneori, desi dormi noaptea, te trezesti obosit dimineata. Sau obosesti foarte repede in cursul zilei. Problema este una ascunsa si nu o poti descoperi usor.

Daca te trezesti dimineata cu un gust neplacut in gura, atunci ai probleme cu refluxul gastro-esofagian. Un studiu recent a aratat ca pana la 25% dintre cei care spun ca nu dorm indeajuns de mult au o astfel de problema, arata Yahoo Helath News. Multi nu stiu ca au aceasta problema pentru ca nu au arsuri la stomac, principalul simptom.

Refluxul de acid te face sa te trezesti din somn partial. Cand te trezesti, nu iti dai seama din ce cauza te simti obosit. Solutia este sa urmezi un tratament aplicat in cazul arsurilor la stomac.

Nu manca cu cel putin doua ore inainte de culcare si evita alcoolul, ciocolata, rosiile si citricele. Ar fi bine sa mesteci guma inainte de culcare, dupa cum recomanda doctorii. O alta solutie ar fi sa dormi pe partea stanga.

Daca te trezesti des noaptea pentru a merge la baie, atunci ai probleme cu aparatul urinar. In mod normal, corpul nostru poate stoca urina pe timpul noptii si putem rezista pana la sase ore fara a merge la baie. Cu cat imbatranim, cu atat pierdem din aceasta capacitate de a rezista in timpul noptii. Multi nu mai reusesc sa adorma din nou dupa ce merg la baie.

Solutia ar fi sa nu bei nimic inainte de culcare. Evita mancarea si alimentele cu mult lichid in ele, cum ar fi supa si fructele. Scade consumul de cafea si ceai, caci aceste bauturi pot irita vezica urinara. Alcoolul este si el nepotrivit, acesta avand actiune diuretica.

Daca mergi la baie inainte de a te culca, ai toate sansele sa nu mai ai astfel de probleme. In cazul barbatilor, ar fi nevoie si de un control la prostata. Diabetul ar putea fi una din cauzele ascunse ale urinarii excesive in timpul noptii.

Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
PSD este creditat cu 28,4% din intenţiile de vot la alegerile pentru consiliile locale, PNL cu 26,7%, AUR cu 14,4%, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro, în luna aprilie,...
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
#probleme sanatate somn, #stomac diabet prostata , #somn