Ziare.com

Produse contra sforaitului si cat de eficiente sunt

de Roxana Nitescu
Luni, 09 Mai 2011, ora 09:42

   

Produse contra sforaitului si cat de eficiente sunt
O treime dintre oamenii care au peste 40 de ani sforaie regulat, aceasta problema fiind cauzata de mai multi factori, printre care se numara blocajul nazal sau un palat moale (care vibreaza la trecerea aerului).

Este foarte important sa fie identificata exact cauza sforaitului, pentru a se gasi remediul cel mai potrivit, conform chirurgului ORL Elliot Benjamin din cadrul spitalului Bupa Cromwell, Londra. De asemenea, trebuie verificat daca la mijloc nu se afla apneea de somn, in cazul careia caile respiratorii sunt blocate temporar si care trebuie investigata medical.

Dintre remediile pentru sforait unele sunt insa mai eficiente, altele mai putin, cum era de asteptat. Daily Mail iti arata care sunt acestea si cum sunt ele evaluate de doctorul Benjamin. Pot fi gasite pe piata europeana, dar in special in Marea Britanie.

1. Spray contra sforaitului

Sprayul "Helps stop snoring" a primit patru puncte din zece deoarece, dupa pulverizare, saliva il indeparteaza in cateva minute, astfel ca eficienta lui are de suferit. A existat un studiu care a aratat ca 82% dintre cei care sforaiau si au incercat acest spray au observat imbunatatiri, insa studiul a fost sponsorizat de compania producatoare.

2. Supliment alimentar

Capsulele "Neversnore", care contin enzime, bromelaina si celuloza, au primit doar un punct din zece la evaluare. Si asta deoarece nu sunt testate medical si, in plus, bromelaina este folosita la fragezirea carnii astfel ca, teoretic, ar putea face ca palatul (peretele superior al cavitatii bucale) sa fie si mai moale, ceea ce nu este indicat in cazul in care cauza sforaitului este un palat moale.

3. Benzi nazale

Benzile nazale "Breath Right", care se fixeaza pe partea exterioara a nasului (una pe noapte) pentru a descongestiona caile nazale, sunt cele mai apreciate, primind opt puncte din zece. Acestea ajuta la ameliorarea sforaitului, a uscaciunii gurii si a insomniei. Insa, nu sunt foarte eficiente daca sforaitul este cauzat de faptul ca limba aluneca spre gat, de apneea de somn sau de un palat moale.

4. Proteza dentara antisforait

Proteza antisforait "Snorekil" este de asemenea destul de eficienta, primind sase puncte din zece. Daca maxilarul se deplaseaza in timpul somnului, din cauza unei perne proaste spre exemplu, limba poate sa alunece spre gat blocand caile respiratorii si provocand sforaitul. Proteza dentara antisforait impiedica acest lucru.

5. Dispozitiv nazal

Dispozitivul nazal "Brez" consta intr-un mic aparat pliabil care se potriveste in interiorul narilor, pentru a ajuta in privinta sforaitului cauzat de respiratul pe gura. In testele clinice, aparatul acesta a redus sforaitul cu mai mult de 50%, iar 88% dintre partenerii celor care sforaiau au raportat o imbunatatire in calitatea somnului. Dispozitivul a primit sase puncte din zece.

6. Perna impotriva sforaitului

Perna "Snorestop" este construita in asa fel incat mentine gatul intr-o pozitie care favorizeaza pastrarea libera a cailor respiratorii si care impiedica limba sa alunece spre gat. "Nota" primita este de patru din zece puncte.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 48498 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor