Remedii la indemana pentru a scapa de sforait

Luni, 30 Mai 2011, ora 11:08
12805 citiri
Remedii la indemana pentru a scapa de sforait
Foto: Flickr / S.C. Axman

Sforaitul poate fi o problema de sanatate serioasa, care iti deregleaza somnul si iti deranjeaza partenerul. Peste 90 de milioane de adulti si partenerii lor sunt afectati de sforait. Un studiu britanic arata ca daca partenerul sforaie, pana la a 50-a aniversare a casatoriei vei fi pierdut 4 ani de somn.

In afara unei oboseli constante, cei care nu dorm din cauza sforaitului pot dezvolta probleme de memorie si de stare psihica. Pentru cei care sforaie usor si moderat exista o serie de remedii care merita incercate. Cei care au probleme grave trebui sa mearga la medic.

O minge de tenis

Daca sforai mai mult cand stai pe spate, pune o minge de tenis intr-un buzunar de la un tricou vechi cusut de bluza de pijama pe la mijlocul spatelui. Disconfortul te va forta sa te intorci pe o parte fara sa te trezesti.

Mai multe perne

Incearca sa dormi pe mai multe perne pentru a nu mai sforai. Acest lucru iti deschide caile respiratorii mai mult. De asemenea, poti ridica partea dinspre cap a patului punand cateva caramizi sub picioarele patului.

Umidificator

Daca o raceala este de vina pentru sforait, recomandarea este sa pui un umidificator in camera peste noapte. Asta incurajeaza sinusurile sa se scurga, reducand mucoasa nazala si imbunatatind circulatia aerlui pentru a diminua sforaitul.

Benzi nazale

Daca sforai, dar nu ai si probleme cu sinusurile sau cu tusea, poti ameliora sforaitul cu benzile nazale pentru o respiratie mai buna. Aceste benzi adezive deschid pasajele nazale pentru a permite aerului sa circule.

Aparatoare pentru gura

Un aparat mandibular sub forma de aparatoare de gura te poate ajuta sa reduci sforaitul in timp ce dormi. Acesta ajuta la impingerea in fata a mandibulei, largind caile respiratorii si reducand sforaitul. Studiile arata ca aceasta metoda este eficienta in proportie de 90%.

Citeste mai mult despre Remedii la indemana pentru a scapa de sforait pe Think Outside the Box

Candidații PSD din București strâng din nou semnături. Firea: Este o situație nouă. Avem alte protocoale
Candidații PSD din București strâng din nou semnături. Firea: Este o situație nouă. Avem alte protocoale
Candidatul PSD pentru Primăria Capitalei, Gabriela Firea, a afirmat, joi, 25 aprilie, că protocoalele semnate de PSD cu PNL pentru candidaturi comune la primăriile de sector şi la Primăria...
Lovitură pentru Clotilde Armand. Primărița Sectorului 1, trimisă în judecată în ziua în care și-a depus candidatura pentru un nou mandat
Lovitură pentru Clotilde Armand. Primărița Sectorului 1, trimisă în judecată în ziua în care și-a depus candidatura pentru un nou mandat
Procurorii au anunțat joi, 25 aprilie, trimiterea în judecată a primăriței Sectorului 1, Clotilde Armand, pe care o acuză de ”folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane”. Ea...
#remedii sforait, #sfaturi scapat sforait, #metode scapa sforait , #somn