Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Respecta disciplina somnului

Luni, 20 August 2012, ora 11:22
3995 citiri
Respecta disciplina somnului

Stresul cotidian, generat de toate problemele cu care se confrunta omul contemporan, poluarea, viata dezordonata, dar si obiceiurile proaste, abuzurile de tot felul genereaza insomnia cu un intreg cortegiu de inconveniente care-ti dau viata peste cap.

Lipsa somnului sau somnul insuficient scade performantele intelectuale, determina nervozitate si irascibilitate si, in timp, duce la boli dintre cele mai grave, deoarece imunitatea organismului scade si astfel determina tulburari emotionale si de personalitate ca depresia sau sindromul bipolar. Tocmai de aceea, se impune ca insomniile sa fie tratate si nu numai.

Se spune, si pe buna dreptate, ca somnul ti-l pregatesti din timpul zilei. De aceea, redu consumul de cafea si ceai verde. Opteaza pentru una din aceste bauturi si bea in cantitati care sa nu-ti afecteze somnul de noapte. Nu bea cafea sau ceai verde dupa ora 4 dupa amiaza.

Renunta la bauturile energizante si la cele racoritoare dulci care, efectiv, creaza adevarate uragane in organismul tau. Consuma mai bine fructe. Un mar iti ofera la fel de multa energie si vitalitate cat o bautura dulce, dar nu creaza dependenta si nici nu produce boli.

Respecta orele de masa si obisnuieste-te sa consumi mancare calda, gatita acasa. Nici gustarile de la fast food nu prezinta prea multa siguranta. Ceea ce este sigur insa, e ca sunt pline de chimicale si, nici intr-un caz, nu sunt proaspete, special preparate pentru tine, sunt doar decongelate si incalzite.

Daca vrei sa ai un somn linistit atunci fa-ti un program pe care sa-l respecti militareste. Disciplina somnului te va ajuta foarte mult. Stabileste-ti un orar care sa cuprinda cele sapte, opt ore de somn. Respecta orele de culcare. Pune ceasul sa te sune la aceeasi ora, in fiecare zi, chiar si atunci cand nu trebuie sa mergi la serviciu.

Cu timpul acest lucru va deveni obisnuinta si nu va mai trebui ceas desteptator. Incearca sa nu pierzi noptile pentru ca sanatatea e mai pretioasa decat un examen ori o distractie. Fii consecvent cu tine insuti, nu renunta, chiar daca la inceput iti va fi greu, si chiar asa va fi, dar nu te da batut.

Seara, inainte de culcare, fa o plimbare, timp in care poti lasa ferestrele deschise ca sa aerisesti camera in care dormi. Un dus sau o baie calda la picioare te va ajuta sa dormi mai bine. O cana de ceai de sunatoare sau de valeriana te-ar putea ajuta sa adormi mai repede.

Fa tot ce depinde de tine ca sa ai un somn sanatos si astfel, sa-ti pastrezi sanatatea fizica si mentala. Somniferele de sinteza nu sunt o solutie, cum nici somnul artificial Indus de aceste pastile nu poate fi considerat bun si odihnitor.

Sa avem sanatate!

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#valeriana tinctura, #sunatoarea infuzie insomnie, #somn bun constiinta nepatata , #somn