Ziare.com

Somnul, o mare problema pentru casnicie

Miercuri, 15 Iunie 2011, ora 11:56

   

Somnul, o mare problema pentru casnicie
Specialistii sustin ca lipsa somnului iti poate distruge casnicia. Ei au analizat obiceiurile legate de somn si comportamentul general in cazul a 35 de cupluri casatorite, iar rezultatele au fost surprinzatoare.

Concluziile studiului au fost prezentate la o reuniune tinuta in Minneapolis de o asociatie de profil, informeaza Pravda. Partenerii au purtat dispozitive care inregistrau momentele in care adormeau si intervalul de timp pe care il petreceau in aceasta stare.

Subiectii au tinut si cate un jurnal in care isi notau aspectele pozitive sau negative in legatura cu celalalt, pe perioada monitorizarii. A reiesit ca lipsa somnului a avut un efect negativ asupra femeilor, in primul rand, schimbandu-le comportamentul vizavi de partener.

Somnul insuficient are efecte profunde asupra starii generale a oamenilor, facandu-i mai irascibili, dupa cum afirma Wendy Troxel, de la Universitatea din Pittsburgh. Toate aceste efecte neplacute sunt simtite de partener, astfel ca relatia poate avea de suferit.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 2654 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor