Suferi de insomnie cronica? Vezi ce trebuie sa faci

Luni, 21 Februarie 2011, ora 23:45
14894 citiri
Suferi de insomnie cronica? Vezi ce trebuie sa faci
Foto: eHow

Insomnia este o problema intalnita in cazul multor persoane, insa unii oameni sufera de insomnie cronica, o forma care necesita mai multa atentie. Daca nu reusesti sa dormi bine de peste o luna sau mai mult, inseamna ca suferi de insomnie cronica. Vezi in continuare ce trebuie sa faci in aceasta situatie.

Insomnia cronica poate fi cauzata de stres, anxietate, depresie, diferite boli, medicamentatie sau obiceiuri proaste in privinta somnului, aminteste eHow.

Pentru a remedia aceasta problema, incepe prin a-ti face un program regulat. Mergi la somn si trezeste-te la aceeasi ora in fiecare zi, astfel incat organismul sa se obisnuisca cu un program clar.

Incearca chiar si in weekend sa urmezi programul pentru a nu da organismul peste cap. Incearca sa faci acest lucru macar pana incepi sa dormi normal.

Nu bea cafea sau alte bauturi energizante dupa-amiaza. Chiar daca simti ca te ia somnul si ca ai nevoie de putina energie stai departe de aceste bauturi ca sa nu ajungi sa faci noapte alba.

Fa exercitii in fiecare zi sau macar o data la cateva zile, dar nu inainte sa dormi. Daca vei face exercitii inainte de culcare, te vei simti activ si sigur nu te va lua somnul.

Combate insomnia in mod natural

Incearca sa te abti de la fumat, deoarece nicotina este un stimulent. De asemenea, intereseaza-te de cat mai multe tehnici de relaxare si practica-le. O idee buna ar fi sa faci yoga.

Nu uita ca patul trebuie folosit doar pentru somn si sex. Incearca sa stai in pat numai in aceste situatii. In niciun caz nu manca in pat.

Ai grija ca in dormitor sa fie intuneric atunci cand te bagi la somn. Si linistea este importanta, asa ca nu lasa nici macar o veioza aprinsa, opreste muzica si, foarte important, nu te uita la ceas.

Daca te uiti la ceas si vezi ca se face tarziu si tu nu dormi, o sa te simti foarte nervos si somnul va intarzia si mai mult.

#insomnie cronica tratament, #insomnie cronica , #somn