Te simti intimidat la munca? Nu e de mirare ca ai probleme cu somnul

Joi, 03 Septembrie 2009, ora 14:36
2191 citiri
Te simti intimidat la munca? Nu e de mirare ca ai probleme cu somnul

Daca ai probleme cu somnul, in sensul ca adormi greu, te trezesti usor si prea devreme, fara a putea adormi apoi la loc, poate ca ar fi cazul sa te gandesti de cate ori te-ai simtit intimidat la munca in ultima saptamana, luna sau chiar an.

Si asta pentru ca cercetatorii francezi au descoperit ca oamenii care se simt intimidati, insultati sau hartuiti la locul de munca sunt mult mai predispusi decat ceilalti sa aiba probleme cu somnul si chiar sa sufere de insomnie, conform CBS, care citeaza WebMD.

Conform studiului in cadrul caruia au fost intervievati 7.600 de angajati din sud-estul Frantei, intimidarea la locul de munca este un fenomen destul de comun. Astfel, 11% dintre femei si 9% dintre barbati au recunoscut ca au avut parte de un astfel de comportament ostil la serviciu cel putin o data pe saptamama, timp de 6 luni, in anul ce a trecut.

Acest comportament intimidant de care au avut parte s-a tradus prin ofense repetate si sustinute, cei mai multi fiind chiar matratati sau molestati, exclusi sau izolati pentru o perioada lunga de timp la locul de munca.

Cercetarea a aratat ca femeile care au fost nevoite sa suporte un astfel de comportament in fiecare zi sau aproape zilnic sunt de doua ori mai predispuse sa aiba probleme cu somnul. Barbatii care au avut de-a face cu un comportament atat de ostil prezinta aceeasi predispozitie la un somn cu probleme ca si femeile.

Si daca asisti la un astfel de comportament poti suferi de insomnie

In mod paradoxal, si persoanele care sunt martore la acte de intimidare au de suferit, mai concluzioneaza studiul. Barbatii care observa un astfel de comportament la munca, chiar daca nu ei sunt tinta, sunt cu 60% mai predispusi sa aiba probleme cu somnul. In cazul femeilor, riscul de insomnie este de doar 20%.

Conform American Academy of Sleep Medicine, simptomele insomniei pot fi si anxietatea, grijile, depresia, tensiunea musculara si durerile de cap.

Tratata, insomnia trece de obicei in trei luni. In cazul in care persoana care sufera de insomnie ramane in acelasi mediu profesional ostil, afectiunea se trateaza mai lent, in acest caz insomniacul neavand de ales decat sa se adapteze daca nu poate renunta la job.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#insomnie mediu lucru ostil, #viata profesionala insomnie, #insomnie job, #loc munca ostil insmomnie , #somn