Vrei sa slabesti? Dormi!

Joi, 08 Septembrie 2011, ora 23:25
5149 citiri
Vrei sa slabesti? Dormi!
Foto: Zone Regim

Toate curele de slabire recomanda alimente cu putine calorii, restrictioneaza numarul de calorii, vorbesc despre cat de important este sa faci miscare, dar prea putine sunt cele care includ programul obligatoriu de somn, ca regula utila in dieta.

Somnul este esential in orice cura de slabire, scrie Zone Regime . Este dovedit de medici si de nutritionisti ca respectarea intervalelor de somn creste eficacitatea unei diete. Conform studiilor efectuate de medici de la Universitatea din Chicago, somnul insuficient, in mod constant, duce la cresterea cu 60% a ritmului de acumulare a depozitelor adipoase. Acesta dovedeste ca somunul este fundamental necesar, nu doar pentru buna activitate a activitatilor cognitive si a creierului, in general, ci si pentru mentinerea unei greutati normale.

Un adult are nevoie de sapte-noua ore pe noapte. Sub valoare celor sapte ore de somn, pe noapte riscul cresterii in greutate, chiar si in conditiile unei alimentatii santoase, este inevitabil. Lipsa celor sapte de ore de somn face orice dieta lipsita de eficienta, indiferent cat ar fi de restrictiva.

Lipsa de somn favorizeaza manifestarea si cronicizarea efectelor stresului, aceasta explicand de ce persoanele excesiv de stresate, care dorm putin nu pot sa slabeasca, iar greutatea lor este peste valoarea celei normale.

Lipsa orelor minim necesare de somn creste senzatia de foame, iar in ciuda oricarei diete, poftele alimentare si dorinta de a rontai nu pot fi tinute sub control. Si toate astea pentru ca lipsa orelor de somn produce cresterea secretiei hormonilor care stimuleaza pofta de mancare.

Explicatia fenomenului este urmatoarea: daca organismul nu-si poate reface rezervele de energie in pauza organica pe care o reprezinta somnul, o sa caute energie in mancare.

Citește și:
Persoanele care nu se pot ține de dietă și de exerciții fizice ar putea avea o problemă banală, dar adesea ignorată
Persoanele care nu se pot ține de dietă și de exerciții fizice ar putea avea o problemă banală, dar adesea ignorată
Un somn odihnitor este asociat cu bunăstarea fizică și psihică. Deși oamenii sunt conștienți de importanța somnului, uneori ignoră acest aspect și consideră că se pot descurca și cu...
Ministrul Muncii, despre creșterea vârstei de pensionare: ”Nu trebuie să punem carul înaintea boilor”
Ministrul Muncii, despre creșterea vârstei de pensionare: ”Nu trebuie să punem carul înaintea boilor”
Ministrul Muncii, Marius Budăi, a declarat luni, 20 martie, că nu susține sub nicio formă majorarea vârstei de pensionare peste 65 de ani. Ministrul a subliniat că autorităţile din...
#dieta slabit, #dieta sanatoasa, #somn sanatate, #somn , #somn
Comentarii
Poza Nonpolitikon
Nonpolitikon
rank 5
O fi că din cauză că atunci se consumă cele mai puţine calorii!