Adevaruri mai putin cunoscute despre alimentatie si slabit

Duminica, 07 Noiembrie 2010, ora 12:05
5303 citiri
Adevaruri mai putin cunoscute despre alimentatie si slabit

Stiai ca bauturile acidulate au efecte negative asupra rinichilor sau ca daca faci sport atunci cand ai stomacul gol nu slabesti mai mult, asa cum se spune?

health.msn.com, iti ofera cateva realitati legate de alimentatie si slabit mai putin cunoscute, sub forma de intrebari si raspunsuri.

1. Sunt morcovii baby conservati cu inalbitor?

Nu chiar, si nu exista vreun motiv pentru a nu-i consuma. Acestia sunt trecuti printr-o solutie pe baza de clor, pentru a ucide bacterii periculoase precum salmonella sau E.coli, dar nu sunt conservati in asa ceva. Solutia se foloseste si la alte alimente tot in acest scop si este recomandata de catre organismele avizate.

2. Daca faci efort fizic cand ai stomacul gol arzi mai multa grasime?

Teoretic, da, dar cantitatea este nesemnificativa. Atunci cand faci miscare, corpul consuma atat grasimi, cat si carbohidrati. Studii recente au aratat ca, daca lucrezi avand stomacul gol, organismul ar putea sa arda mai mult din grasimi, insa per total, numarul caloriilor consumate este aproximativ acelasi.

In plus, indicat este sa faci sport la aproximativ doua-trei ore dupa ce ai mancat. Altfel, vei obosi mai repede si vei lucra mai putin.

3. Sa bei apa cat mai multa te ajuta sa slabesti?

Numai in cazul in care te face sa mananci mai putin. Altfel, daca doar adaugi apa la alimentatia normala nu pare sa ajute in vreun fel. Ajuta in schimb sa inlocuiesti sucurile cu apa, deoarece vei reduce destule calorii.

4. Prea mult zahar poate cauza diabet?

Cercetarile arata ca zaharul poate fi un factor de risc si este indicat sa limitezi cantitatea. Consumat in exces, zaharul iti poate aduce kilograme in plus, iar acestea, daca sunt prea multe, pot creste riscul de a dezvolta diabet de tip 2. Mai mult, unele studii sugereaza ca prea mult zahar creste riscul de diabet indiferent de greutate.

5. Condimentele accelereaza metabolismul?

Rata metabolica este determinata de gen, inaltime, greutate, compozitia corporala (cata masa musculara ai si cat tesut adipos) si varsta. Acesti factori determina numarul de calorii consumat de organism pentru a functiona. De aceea, condimentele nu pot influenta metabolismul. Acestea pot cel mult sa creasca temporar temperatura corpului si ritmul batailor inimii.

6. Faina este albita cu chimicale periculoase?

Faina se albeste printr-un proces natural (anumiti compusi galbeni reactioneaza cu oxigenul si se albesc in cateva saptamani). Pe langa acesta, procesatorii recurg intr-adevar si la o accelerare a albirii, dar nu cu substante periculoase (aloxanul), ci cu solutii sigure.

7. Este soia buna pentru femei?

Atunci cand este consumata cat mai naturala, da. Insa in forme foarte procesate, cum ar fi in special suplimentele, cantitatea de fitoestrogeni (substante din aceasta planta) este periculoasa, putand duce chiar la aparitia cancerului de san.

8. Daca mananci dupa 9 seara te ingrasi?

Da, daca mananci mult. Insa nu din cauza ca metabolismul incetineste pe timpul noptii, asa cum se spune. Multe persoane mananca seara tarziu de plictiseala sau pe fond emotional, ceea ce le face sa consume mult mai multe calorii decat are corpul nevoie. Dar daca mananci putin, nu conteaza ca este dupa 9 seara.

9. Bauturile acidulate fac rau rinichilor?

Da. Potrivit unui studiu realizat cu ajutorul a 900 de persoane, aproximativ o jumatate de litru de bauturi acidulate consumat zilnic dubleaza riscul aparitiei unor boli renale cronice.

Nicușor Dar îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Nicușor Dar îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat joi, 25 aprilie, că aşteaptă de la contracandidatul său Cristian Popescu Piedone un răspuns în ce priveşte participarea la o dezbatere...
Ciolacu anunță că întrerupe orice comunicare cu Piedone: "Îi urez succes"
Ciolacu anunță că întrerupe orice comunicare cu Piedone: "Îi urez succes"
Marcel Ciolacu a tăiat orice cale de comunicare cu Cristian Popescu Piedone. Președintele PSD a declarat joi, 25 aprilie, că nu va mai exista niciun dialog și nicio ofertă pentru Piedone....
#alimentatie slabit, #adevaruri alimentatie slabit, #hrana slabit , #stiri sanatate