10 alimente care te ajută să slăbești. Cartofii și carnea nu sunt pe lista neagră

Miercuri, 15 Septembrie 2021, ora 05:07
46835 citiri
10 alimente care te ajută să slăbești. Cartofii și carnea nu sunt pe lista neagră
Pieptul de pui, recomandat în diete FOTO Pixabay

Oamenii se feresc adesea de diete deoarece își imaginează că vor mânca doar salate, dar lucrurile nu stau deloc așa. Ba mai mult, pot să mănânce multe alimente despre care cred, în mod eronat, că îngrașă, când adevărul este că modul de gătire este mai important.

Nu există alimente care vă vor face să slăbiți fără să faceți nimic altceva, dar cu siguranță unele fie reprezintă alternative sănătoase și sățioase, fie accelerează metabolismul și arderile de grăsimi.

Topul alimentelor care vă ajută să slăbiți

1. Ouă

Cu o valoare energetică cuprinsă între 70 și 90 de calorii, ouăle asigură proteine, lipide, amnioacizi și vitamine. Se pot găti în numeroase feluri și combinații, sunt sățioase și conțin, în proporție de 73%, apă.

2. Somon

Un pește gras, cu multe proteine, nutrienți și grăsimi sănătoase. Conține iod, care favorizează funcționarea optimă a glandei tiroide. Pe lângă faptul că este gustos și se gătește foarte rapid, are și puține calorii.

3. Carnea de vită

Carnea de vită este gustoasă, are un conținut de grăsime sub 5% și este o sursă bună de proteine și creatină. Mai mult, oferă varietate. Poate să fie gătită la cuptor, în ciorbe sau în diverse mâncăruri pentru felul doi.

4. Pieptul de pui

Pieptul de pui are foarte puține calorii și foarte multe proteine, lipide, săruri minerale și vitamine. Este gustos, poate să fie consumat inclusiv fiert, doar cu un praf de piper, oferind senzație de sațietate.

5. Cartofi fierți

Lumea se ferește în mod inutil de cartofi în diete, dar este mai relevant cum sunt gătiți. Prăjiți sunt o bombă calorică, dar fierți nu fac decât să ofere o cantitate importantă de potasiu, un nutrient ce ajută în controlul tensiunii arteriale.

6. Ton

Proaspăt la cuptor, direct din conservă cu puțină lămâie, sau combinat în diverse salate, este bogat în proteine și are foarte puține calorii și grăsimi.

7. Supe

Un castron de supă va oferi instant senzația de plin. Cu carne sau fără, clasică sau cremă, pot fi combinate foarte multe legume. Atâta timp cât nu adăugați grăsimi în mod inutil, cum ar fi smântâna, supele sunt ideale în diete.

8. Brânza de vaci

Lactatele au un număr destul de ridicat de calorii, dar brânza de vaci face excepție. Este gustoasă, poate fi consumată atât sub formă de aperitiv, cât și în diverse preparate, și are multe proteine și puțini carbohidrați.

9. Cereale integrale

Ovăzul și semințele de quinoa sunt ideale pentru micul dejun și pot fi combinate cu fructe, scorțișoară sau batoane de vanilie pentru un plus de savoare și gust. În aceeași categorie intră și orezul brun, o garnitură perfectă. Toate conțin fibre solubile, beta-glucani și amidon rezistent, astfel că vă veți simți sătui după o astfel de masă.

10. Ardei iute

Deși nu poate fi consumat simplu, fără nimic altceva, ar trebui adăugat la orice masă este posibil. Conține capscaicina, o substanță care reduce apetitul și favorizează arderea grăsimilor.

Alimentul minune care te ajută să slăbești fără efort până la 3 kilograme pe lună
Alimentul minune care te ajută să slăbești fără efort până la 3 kilograme pe lună
Te lupți de ceva vreme și nu reușești să slăbești? Kilogramele în plus apar cu ușurință, însă este foarte dificil să scapi de ele. Din fericire noile cercetări în domeniu arată...
Slăbește rapid cu grepfrut și scorțișoară! Trucul magic la care poți apela
Slăbește rapid cu grepfrut și scorțișoară! Trucul magic la care poți apela
Dacă dorești să scazi în greutate, include această băutură delicioasă și sănătoasă în dieta ta zilnică. Ea îți va accelera metabolismul și vă ajuta la arderea grăsimilor din zona...
#alimente slabit, #dieta, #slabit , #stiri sanatate
Comentarii
Poza GhiniPig
GhiniPig
rank 3
pasare ca porcul