Iata ce alimente nu trebuie reincalzite niciodata

Marti, 09 Februarie 2021, ora 07:02
40104 citiri
Iata ce alimente nu trebuie reincalzite niciodata
Reincalzirea mancarii nu e solutie buna FOTO facebook

Reincalzirea mancarii o poate face toxica. Potrivit Agentiei pentru Standardele in Mancare, trebuie sa evitam sa incalzim unele preparate pentru a nu ne afecta buna functionare a organelor corpului, fapt ce ne poate deregla organismul si crea probleme serioase.

Cel mai intalnit pericol al consumului mancarurilor reincalzite este intoxicatia alimentara, cauzata de obicei de bacteriile, substantele chimice si toxinele continute de anumite alimente. Cea mai cunoscuta bacterie se numeste Campylobacter si este prezenta pe mai mult de jumatate din puii congelati gasiti la supermarket, conform unui studiu britanic efectuat de Food Standards Agency.

Specialistii considerqa ca aceste opt alimente nu trebuie reincalzite niciodata:

Telina - este buna in supa, insa, atunci cand o reincalziti, nitratii din leguma pot fi o problema, intrucat caldura ii poate transforma in substante toxice.

Ouale - preparatele care contin ou pot fi reincalzite in siguranta, insa feriti-va de ouale fierte sau amestecate; reincalzirea lor va poate imbolnavi.

Spanacul - asemenea telinei, nitratilor din el "nu le place" sa fie reincalziti si pot deveni cancerigeni.

Ciupercile - trebuie mancate la scurt timp de la gatire, o regula simpla pentru a nu cauza stomacului cu proteinele deteriorate din ele.

Cartofii - daca sunt lasati sa se raceasca la temperatura camerei si apoi sunt bagati la frigider, pot fi mediul ideal pentru aparitia botulismului, iar la reincalzire riscul creste.

Puiul - Reincalzirea carnii de pui, dupa ce a fost tinuta in frigider, poate cauza probleme digestive.

Sfecla - bogata in nitrati, aceasta leguma poate cauza dureri de burta, asa ca este mai bine sa fie consumata rece, dupa ce a fost gatita.

Orezul - Este una dintre cele mai reincalzite mancaruri, insa poate deveni toxic.

Ce mai trebuie sa stim este ca trebuie sa lasam mancarea sa se raceasca, inainte de a o depozita in frigider. In caz contrar, temperatura ridicata a alimentelor, odata depozitate, vor transforma frigiderul intr-un incubator pentru bacterii, care se vor raspandi pe restul alimentelor refrigerate. In schimb, ceea trebuie sa facem este sa acoperim mancarea si sa o lasam sa se raceasca la temperatura camerei, dar, atentie, nu mai mult de patru ore, inainte de a o refrigera.

CITESTE si

FOTO Cea mai traznita manichiura de la Australian Open

Cu ce decolteu a putut sa apara Anda Adam pe partia de ski

FOTO Dupa ce suspina Nadia Comaneci, la aproape 60 de ani

VIDEO Care e cea mai noua dragoste a Iuliei Vantur in India

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

De ce nu se împrumută căștile?
De ce nu se împrumută căștile?
Căștile sunt un focar de infecții, ca de altfel alte obiecte intens folosite, dar curățate foarte rar, atrage atenția Kelly Reynolds, expert în bacteriologie, conform 7sur7.be....
Ceapa și usturoiul verde, periculoase pentru organism. Când nu trebuie să le consumi
Ceapa și usturoiul verde, periculoase pentru organism. Când nu trebuie să le consumi
Primăvara se consumă cantități mari de ceapă și usturoi verde. Acestea sunt extrem de sănătoase și gustoase. Dau savoare mâncărurilor și sunt excelente consumate și ca atare, alături...
#mincare reincalzita, #pericole, #mincarea nu trebuie reincalzita, #pericol, #sanatate , #stiri sanatate