Zece efecte pozitive aduse organismului de ardeii iuti

Vineri, 19 Martie 2021, ora 07:35
8444 citiri
Zece efecte pozitive aduse organismului de ardeii iuti
Ardeii iuti FOTO facebook

De-a lungul timpului, ardeii iuti si-au castigat renumele de aliment terapeutic.

Originari din America Centrala si de Sud, ardeii iuti s-au raspandit in intreaga lume cu ajutorul navigatorilor spanioli si portughezi. Ardeiul iute are gustul specific datorita unui ingredient special numit capsaicina. Cantitatea de capsaicina determina gradul de iuteala al ardeilor. Cu cat cantitatea este mai mare, cu atat ardeii sunt mai iuti. Studii desfasurate in Statele Unite ale Americii si Australia au aratat ca aceasta leguma previne multe boli cardiovasculare si vindeca anumite afectiuni ale stomacului si ale intestinelor.

Iata cele mai importante beneficii ale ardeilor iuti:

Pierdere in greutate

Alimentele iuti accelereaza procesul de pierdere in greutate. Cercetatorii au demonstrat ca substanta care determina nivelul de iuteala - capsaicina - ajuta organismul sa arda mai multe calorii.

Prevenirea cancerului

Se crede ca substanta care determina iuteala ardeilor poate distruge celulele canceroase. Ardeiul iute va fereste de raceli si previne, de asemenea, accidentele vasculare cerebrale (AVC) si obezitatea.

Imbunatateste sanatatea inimii

S-a demonstrat ca ardeii iuti pot reduce nivelul colesterolului si nivelul de trigliceride. De asemenea, pot preveni formarea cheagurilor de sange. Tarile care folosesc ardeiul iute in abundenta au o rata mai scazuta a bolilor de inima.

Remediu pentru hipertensiune

Ardeiul iute poate scadea tensiunea arteriala si poate relaxa vasele de sange.

Produce hormonul starii de bine

Alimentele iuti sau picante stimuleaza producerea de serotonina - hormonul responsabil pentru starea de bine. Este un remediu eficient si pentru depresie.

Amelioreaza inflamatiile

Datorita capsaicinei, ardeiul iute are puternice proprietati antiinflamatorii. Capsaicina blocheaza eficient anumite substante asociate cu procesele inflamatorii din corp. Consumul regulat de ardei iute poate fi o modalitate de preventie excelenta a artritei.

Reduce durerea

Potrivit noilor cercetari in domeniu, ardeiul iute poate reduce in mod eficient durerea cauzata de artrita, psoriazis si neuropatia diabetica.

Imbunatateste digestia

Potrivit medicinei Ayurveda, gustul iute stimuleaza apetitul si imbunatateste digestia. Alimentele care sunt digerate corect ii ofera organismului nutrientii si energia de care are nevoie. Alimentele digerate gresit produc toxine. Digestia este esentiala pentru sanatatea noastra, ata ca aceste proprietati ale ardeilor iuti sunt foarte importante.

Previne cancerul de prostata

Studiile referitoare la cancerul de prostata arata ca capsaicina poate distruge in mod eficient celule canceroase. In urma unei terapii de 4 saptamani, capsaicina a stopat multiplicarea celulelor canceroase, iar tumorile au fost reduse in mod semnificativ in cazul majoritatii testelor. Este recomandata administrarea unei cantitati de 400 mg de capsaicina de 3 ori pe saptamana pentru a preveni cancerul de prostata.

Previne ulcerul de stomac

Pentru o perioada lunga de timp, s-a crezut ca alimentele iuti pot cauza ulcerul de stomac. In prezent, s-a confirmat ca ardeiul iute nu cauzeaza ulcer, ba dimpotriva, previne aparitia lui. Distruge bacteriile nocive si stimuleaza secretia de sucuri gastrice cu rol protector.

Nicuşor Dan anunţă că şefa ASSMB va fi înlocuită din funcție. „Oare ce crede cetăţeanul român”
Nicuşor Dan anunţă că şefa ASSMB va fi înlocuită din funcție. „Oare ce crede cetăţeanul român”
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan a declarat joi, 28 martie, că şefa Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti, Gabriela Sivache, va fi înlocuită din funcţie, pentru că...
Politicienii români care au fost țintiți de hackeri sprijiniți de Rusia. „Agresiunile se desfășoară împotriva demnitarilor vocali”
Politicienii români care au fost țintiți de hackeri sprijiniți de Rusia. „Agresiunile se desfășoară împotriva demnitarilor vocali”
Războiul hibrid dus de Rusia afectează și politicienii români. Mai multe grupuri de hackeri sprijiniți de Rusia, China și Iran au avut ca țintă în ultimii ani politicieni și oficiali...
#ardei iuti, #beneficii, #organism, #de ce sunt buni ardeii iuti , #stiri sanatate