Barbatii care se cearta cu sotia risca sa moara de tineri. De ce divortul este la fel de nociv cu fumatul

Miercuri, 23 Iunie 2021, ora 02:00
5812 citiri
Barbatii care se cearta cu sotia risca sa moara de tineri. De ce divortul este la fel de nociv cu fumatul
Barbatii pot muri prematur din cauza unui mariaj nefericit FOTO: Times of Israel

O echipa de oameni de stiinta, de la Universitatea din Tel Aviv, care a facut o cercetare timp de peste 30 de ani, a constatat ca barbatii care se cearta cu sotia lor prezinta un risc mai mare de a muri tineri, decat cei fericiti. Expertii au avertizat, de asemenea, ca o relatie esuata este la fel de rea precum fumatul.

Studiul a fost realizat in Israel pe un grup de 10.000 de barbati, el urmarind decesele si cauzele acestora. Persoanele de sex masculin au fost intrebate periodic daca erau multumiti de casatoria lor, potrivit Daily Mail.

In cazul in care sunteti blocat intr-o casatorie nefericita, atunci noile cercetarile alarmante din Israel trebuie sa va puna pe ganduri. Acestea recomanda barbatilor, care se afla in aceasta situatie, sa apeleze la o terapie de cuplu, altfel ei risca sa fie bagati in mormant mult mai timpuriu.

Barbatii care au fost nemultumiti de casatoria lor sau au perceput-o ca fiind rea, au murit din cauza accidentelor vasculare cerebrale (AVC) sau prin blocarea artelor de sange, in acelasi ritm ca persoanele ce au fumat si care nu au efectuat exercitii fizice.

Barbatii care au spus ca au o casatorie nefericita au cu 69,2 % mai predispusi sa moara din cauza AVC, decat cei care au fost fericiti in relatia lor, au constatat cercetatorii.

Analizand toate cazurile de deces prematur din randul barbatilor, s-a observat ca rata de deces a fost cu 19% pentru cei a caror casatorie a fost nesatisfacatoare.

Studiul care dezvaluie o boala ascunsa: afectiunea de care sufera jumatate din populatia lumii

"Studiul nostru arata ca, in mod clar, calitatea casatoriei si a vietii de familie are implicatii asupra sanatatii, in ceea ce priveste speranta de viata", a spus dr. Shahar Lev-Ari, autor al cercetarii.

Medicii au studiat sanatatea si comportamentul a 10.000 de barbati, timp de 32 de ani, din Israel, inca din anii '60, acordand o atentie speciala mortii cauzate de un accident vascular cerebral. La inceputul cercetarii, barbatii aveau 40 de ani, iar in prezent 64% dintre ei au murit.

Raspunsul dat de o cercetare la intrebarea care tulbura omenirea: Sunt posibile nemurirea si oprirea procesului de imbatranire

Citește și:
Declarație revoltătoare la Campionatul Mondial: ”Moartea e parte naturală a vieții”. Ce s-a întâmplat în Qatar
Declarație revoltătoare la Campionatul Mondial: ”Moartea e parte naturală a vieții”. Ce s-a întâmplat în Qatar
Directorul executiv al Cupei Mondiale din Qatar a fost criticat de grupurile pentru drepturile omului, după ce a spus că "moartea este o parte naturală a vieţii - fie că este la locul de...
Peste 2.800 de oameni mor în fiecare an din cauza poluării din București. Cifrele cumplite publicate de Ecopolis
Peste 2.800 de oameni mor în fiecare an din cauza poluării din București. Cifrele cumplite publicate de Ecopolis
Poluarea aerului cu PM2.5 şi PM10 este responsabilă pentru 2.869 de decese, anual, în Bucureşti, potrivit unui calcul realizat de Centrul pentru Politici Durabile Ecopolis şi platforma...