Chirurgia plastica a degetelor de la picioare

Marti, 31 Iulie 2012, ora 08:56
11198 citiri
Chirurgia plastica a degetelor de la picioare
foto: Infoniac

Adesea, doamnele acorda degetelor de la picioare aproape aceeasi atentie ca si degetelor de la maini.

N-ar trebui sa ne mire, daca tinem seama ca de ele depinde nu numai aspectul placut al piciorului, atunci cand poarta o sanda, dar si posibilitatea de a folosi un pantof sau o botina mai mica, mai supla sau una adaptata tendintei de moda la un moment dat.

Si nu rareori se intampla ca un corp suplu si atragator sa fie posesorul unor picioare cu degetele labartate, ingrosate sau acoperite cu un important strat de grasime, potrivit Infoniac.

Aceasta l-a determinat pe doctorul Oliver Zong, de la Clinica de Chirurgie Plastica din New York, sa organizeze, in cadrul clinicii, un cabinet pentru efectuarea operatiilor de liposuctie, specializat anume pentru degetele de la picioare.

N-ar fi o noutate, intrucat specialistii executa in mod curent operatii de liposuctie in zona soldurilor, a coapselor, a bratelor sau a altor parti ale corpului, dar liposuctia degetelor de la picioare este pur si simplu un domeniu care a fost considerat lipsit de importanta.

Spre surprinderea multora, in momentul cand a devenit publica punerea in circuit a cabinetului, au aparut solicitari mult peste capacitatea propusa, dovedind ca numarul femeilor preocupate de forma si aspectul degetelor de la picioare este ridicat - cel putin in America.

Si pana acum, numeroase paciente se adresau medicilor cerand corectarea degetelor de la picioare, dar mijloacele clasice se limiteaza ori la procedee fizioterapeutice, ori la operatii profunde, afectand uneori chiar osos.

Actualul sistem, bazat de liposuctie, permite ajustarea plastica a formei degetului, fara mutilare, iar costurile se incadreaza, destul de modest pentru stadardele americane, intre cateva sute si cateva mii de USD, in functie de complexitatea cazului.

Trebuie remarcat ca, totusi, desi, pana in prezent, pacientii s-au aratat multumiti de aceste interventii, exista, ca in orice procedeu tehnic nou, controverse printre specialisti.

Obiectia cea mai fundamentata a venit din partea unei specialaiste, dr. Hillary Brenner, chirurg ortoped, membru al "Podiatric American Medical Association", care observa ca interventia se poate face numai cu anestezie generala, ale carei riscuri nu se justifica pentru o simpla corectare estetica a degetelor.

Obiectia este justificata in principiu, dar doctorul Oliver Zong sustine ca ea trebuie judecata de la caz la caz, intrucat exista numeroase femei, pentru care forma inestetica a degetelor de la picioare genereaza complexe, care ajung sa le modifice personalitatea.

Poate nu in ultimul rand, trebuie adaugat si detaliul ca cele mai reusite cure de slabire, care actioneaza asupra taliei, soldurilor, coapsei, nu au aproape nici un efcect asupra degetelor groase de la picior.

Președintele PSD Sector 1 o vede pe Clotilde Armand la pușcărie: ”Și-a dat bani necuveniţi tocmai din bugetul unui proiect anticorupţie”
Președintele PSD Sector 1 o vede pe Clotilde Armand la pușcărie: ”Și-a dat bani necuveniţi tocmai din bugetul unui proiect anticorupţie”
Preşedintele PSD Sector 1, Petre Florin Manole, a transmis joi, 25 aprilie, că primărița Clotilde Armand are „un drum scurt și previzibil de când a fost prinsă cu mâna-n bugetul local”....
Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Cristian Popescu Piedone a anunțat joi, 25 aprilie, că rămâne în cursa pentru Primăria Bucureștiului, în ciuda tuturor zvonurilor. "Haideţi să închidem odată... Retragere, mesaje,...
#chirurgia plastica picioare, #operatii estetice degete picioare , #stiri sanatate