Un panaceu pentru bolnavi si sanatosi: drojdia de bere

Duminica, 10 Octombrie 2010, ora 09:22
6412 citiri
Un panaceu pentru bolnavi si sanatosi: drojdia de bere

Drojdia de bere este unul din putinele mijloace de tratament naturiste, care nu s-au transmis din batrani. Calitatile neasteptate ale drojdiei au fost constatate si cercetate in laboratoare abia in secolul XX.

Astazi se stie ca drojdia de bere este un excelent stimulator in evolutia normala a vietii si un mijloc de prevenire a bolilor.

Pentru cei sanatosi

La copii: stimuleaza procesele de crestere (ajuta la consolidarea oaselor), de dezvoltare psihica si mentala. Copiii bolnaviciosi, anemici, cu o slaba capacitate de concentrare se recomanda sa consume drojdie de bere.

La adolescenti: vitaminele si aminoacizii din drojdie ajuta la reglarea proceselor hormonale, impiedica maturizarea intarziata a organelor genitale, aparitia eruptiilor de acnee, hirsutismul la fete. De asemenea, ajuta la dezvoltarea intelectului si la tinerea sub control a fenomenelor din sfera emotionala.

La adulti: este un sustinator de efort, imbunatateste performantele fizice si intelectuale, este un remediu antistres si diminueaza efectele nefaste ale acestuia asupra corpului si asupra psihicului.

La persoanele de varsta a treia: drojdia de bere, prin continutul sau de vitamine, aminoacizi si oligoelemente, este medicamntul care prelungerste tineretea biologica, impiedica aparitia bolilor degenerative, sustine activitatea hormonala, mentine sanatatea sistemului nervos si a celui cardiac.

Pentru cei bolnavi

Hepatita virala A, B si C - conform studiilor efectuate de doctorul german A. Schrauzer, rezistenta in fata acestor virusuri creste simtitor atunci cand se administreaza drojdie de bere. Compusii pe baza de seleniu, din drojdie, asigura sporirea sistemului imunitar.

Raceli si boli infectioase in general, deficiente imunitare - si in acest caz, seleniul, precum si anumite vitamine continute de acest produs natural, maresc simtitor rezistenta organismului in fata infectiilor.

Supragreutate, obezitate - studii americane arata ca tratamentele cu drojdie de bere, repetate de mai multe ori la rand, ajuta la scaderea in greutate. Aceasta remarcabila proprietate se datoreaza cromului continut de drojdia de bere, oligoelement util si in cazul diabetului.

Boli cardiovasculare cronice - consumul de drojdie de bere regleaza nivelul colesterolului in sange, aduce la valorile normale tensiunea si favorizeaza activitatea miocardului. Studii comparative efectuate au aratat ca persoanele cu boli cardiace care consuma sistematic acest supliment alimentar au cu 30% mai putine probleme decat cardiacii din loturile martor.

Paralizie, Parkinson, Alzheimer - drojdia de bere are o puternica actiune reintineritoare, cu efecte tonice asupra intregului sistem nervos. Acelasi tratament este valabil si in depresie, precum si in tulburarile psihice generate de stres.

Psoriazis, sclerodermie, afectiuni dermatologice in general - complexul de vitamina B, precum si anti-oxidantii continuti de drojdie sunt de un real ajutor pentru imbunatatirea metabolismului celular la nivelul pielii.

Cancerul - studiile facute in Occident, mai ales in Germania , au aratat fara dubiu ca asemenea altor remedii naturale, drojdia de bere este foarte utila in tratamentul bolilor tumorale maligne. Deasemeni, este un extraordinar ajutor pentru bolnavii de cancer care au recurs sau recurg la iradiere (cobaltoterapie). Iradierea are mai putine efecte adverse, asociata cu consumul zilnic de drojdie de bere, conform concluziei unor medici din Munchen, care a studiat vreme de 15 ani evolutia bolnavilor de cancer.

Dozele recomandate

In functie de fiecare situatie in parte, medicul este cel indicat sa prescrie pozologia corespunzatoare. Numeroasele brosuri de tratamente naturiste dau deasemeni indicatii orientative privind modul de administrare al acestui produs.

Indicatiile orientative sunt excelente pentru oamenii sanatosi - cu atat mai mult, cu cat drojdia, ca aliment, nu are contraindicatii - dar, in cazul celor bolnavi, a evita consultarea medicului inseamna a face o greseala, intrucat aceasta ar putea diminua, sau chiar compromite, efectul tratamentului.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Alianţa pentru Unirea Românilor, filiala Braşov, a prezentat, vineri, candidatul pentru funcţia de primar al Municipiului Braşov în persoana deputatului Dan Tanasă. Acesta a declarat...
#drojdie de bere sanatate, #remedii drojdie bere , #stiri sanatate