Dacă bei prea multă cafea, crește riscul îmbolnăvirii de demență. Câte cești pe zi sunt periculoase VIDEO

Marti, 27 Iulie 2021, ora 05:16
13540 citiri
Dacă bei prea multă cafea, crește riscul îmbolnăvirii de demență. Câte cești pe zi sunt periculoase VIDEO
Consumul exagerat de cafea produce demență FOTO: BBC Good Food

Un nou studiu realizat de oamenii de știință de la Universitatea de Sud din Australia a dezvăluit faptul că un consum prea mare de cafea, poate crește riscul îmbolnăvirii de demență, cu un procent de 53%. S-a constatat că acest lucru se întâmplă la persoanele care beau mai mult de șase cești din licoarea neagră.

Cafeaua poate fi alegerea perfectă pentru servirea ei la micul dejun, dar cercetările recente sugerează faptul că un consum exagerat poate compromite sănătatea creierului, în timp, potrivit Daily Mail.

Totuși experții nu găsesc o legătură directă între demență și consumul zilnic în exces de cafea. Ei nu oferă o explicație pentru această conexiune suprinzătoare, care urmează mai multor studii care au arătat că un consum moderat de cafea poate împiedica demența.

Analiza, care a fost publicată în revista Nutritional Neuroscinece, a fost condusă de experți de la Universitatea de Sud din Australia, alături de academicieni de la alte instituții, precum Universitățile Cambridge și Exeter din Marea Britanie.

”Cafeaua este printre cele mai populare băuturi din lume. Cu toate astea, cu un consum global de peste nouă miliarde de kilograme pe an, este esențial să înțelegem orice implicații potențiale asupra sănătății”, a declarat Kitty Pham, autoarea studiului de la Universitatea de Sud din Australia.

Aceasta este cea mai mare investigație a conexiunilor dintre cafea, măsurarea volumului creierului, riscurile de demență și de accident vascular.

Cum previi un atac de cord: Semnalele pe care le primești, cu o lună înainte

”Am constatat îm mod constant că un consum mai mare de cafea a fost asociat unui volum redus al creierului. În esență, consumul a mai mult de șase cești de cafea zilnic, poate crește riscul bolilor creierului, cum ar fi demența și accidentul vascular cerebarl”, a spus Pham.

Potrivit Autorității de Siguranța Alimentelor din Europa, ar trebuie să bem maximum 400 de mg de cafea pe zi, adică patru – cinci cești, cel mult.

Experții au evaluat efectele cafelei asupra creierului în rândul a 17.702 persoane din Marea Britanie, cu vârste cuprinse între 37 și 73 de ani. Cei care au băut mai mult de șase căni pe zi au avut un risc crescut cu 53% la demență, comparativ cu aceia care au consumat doar una-două cești zilnic.

Alarmă în rândul oamenilor de știință: ”Opriți firmele Big Tech să controleze mintea oamenilor cu cipuri implantate”

Eveniment Quarterly Report

Iohannis: Rusia a calculat greşit. Pentru securitatea noastră, a tuturor, Ucraina trebuie să câştige
Iohannis: Rusia a calculat greşit. Pentru securitatea noastră, a tuturor, Ucraina trebuie să câştige
Rusia s-a aşteptat la o comunitate internaţională slabă atunci când a atacat Ucraina, dar "a calculat greşit", a afirmat, joi, preşedintele Klaus Iohannis. Şeful statului a susţinut o...
Noile taxe ale lui Ciolacu s-au împiedicat la CES. Ordonanța de urgență ”contravine principiului legalităţii”
Noile taxe ale lui Ciolacu s-au împiedicat la CES. Ordonanța de urgență ”contravine principiului legalităţii”
Consiliul Economic şi Social a avizat nefavorabil proiectul de Ordonanţă de urgenţă a Guvernului pentru modificarea alineatului (4) al articolului 4 din Legea nr.227/2015 privind Codul fiscal,...
#consum cafea sanatate, #consum cafea riscuri, #consum excesiv cafea, #cafea dementa , #stiri sanatate