Cum te tratezi de mahmureala

Luni, 16 Aprilie 2012, ora 11:40
8826 citiri
Cum te tratezi de mahmureala
Foto: Arhiva

In fata meselor pline cu bucate alese si apetisante si bauturi care mai de care mai tentante, cel mai adesea sfaturile si indemnurile la cumpatare sunt ignorate sau uitate cu desavarsire si multi meseni se lasa dusi de pofte ori lacomie, fara sa se gandeasca la consecinte.

In cantitati rezonabile si fara a fi amestecat, alcoolul e bun si chiar recomandat de medic pentru persoanele fara probleme de sanatate. Totusi, oamenii, mai intotdeauna, uita de masura. Adesea, de bucuria revederii cu familia ori prietenii, a sarbatorii in desfasurare ori pentru a fi pe placul gazdei sau a invitatilor, amesteca bauturile si beau mai mult decat pot duce, fara sa se gandeasca la plata crunta de a doua zi.

Efectele de dupa o noapte in care s-a exagerat cu consumul de alcool sunt dureroase si de lunga durata. Dupa cateva ore de somn, care nici nu odihnesc organismul si nici nu alunga efectele alcoolului, ba chiar le acutizeaza, cel care a exagerat sau a amestecat bauturile risca sa se trezeasca cu gura si gatul uscate, cu dureri de cap atroce, cu senzatia puternica de ameteala si de voma. Asta este mahmureala.

Consumul exagerat de alcool mareste diureza (cantitatea de urina) si asta reduce pe de o parte cantitatea de lichide din creier si de aici vin durerile de cap, senzatia de gat si gura uscata, starea de ameteala si de lehamite.

Pe de alta parte, odata cu toxinele pe care le elimina, mai mult fortat de cantitatea de alcool, organismul pierde nu numai apa vitala, ci si o mare cantitate de substante absolut necesare bunei functionari a corpului uman.

Intr-o asemenea stare, cel mai indicat este sa se bea apa, multa apa, plata sau de izvor. Se poate face o limonada dintr-o lamaie stoarsa intr-un litru de apa, indulcita cu miere de albine, de preferinta poliflora.

O aspirina, luata inainte de culcare sau la trezire, chiar si doua, daca aveti stomacul sanatos, va ajuta sa treceti mai usor peste aceste stari neplacute. Daca nu aveti aspirina in casa, atunci beti un pahar de apa in care ati pus o lingura de otet de mere, la care adaugati si o lingura de miere de albine. O lingura de bitter suedez, diluat in putina apa plata sau de izvor, poate fi, de asemenea, de mare ajutor.

Manancati fructe, mere si banane, mai ales, sau beti sucuri naturale, facute in casa. Evitati cafeaua, care nu face decat sa accentueze starea de rau provocata de alcool, si bauturile energizante. Si, ca sa va recapatati puterea pierduta si cheful de viata, trebuie sa mancati, mai ales, supe si ciorbe acre, care racoresc si remonteaza.

La tara, si azi femeile isi vindeca barbatii de mahmureala dandu-le sa bea zeama de varza sau moare, cum i se mai spune prin unele locuri, ori bors proaspat de putina, preparat in casa.

Dar cum paza buna trece primejdia rea, mai tineti cont si de sfaturile pe care le cititi si auziti pentru ca nimeni nu va vrea raul, asa cum vi-l puteti face singuri, din lacomie ori inconstienta.

Oricum, cel mai bun remediu ca sa te simti excelent, chiar si de sarbatori, ramane cumpatarea.

Sa avem sanatate!

Președintele PSD Sector 1 o vede pe Clotilde Armand la pușcărie: ”Și-a dat bani necuveniţi tocmai din bugetul unui proiect anticorupţie”
Președintele PSD Sector 1 o vede pe Clotilde Armand la pușcărie: ”Și-a dat bani necuveniţi tocmai din bugetul unui proiect anticorupţie”
Preşedintele PSD Sector 1, Petre Florin Manole, a transmis joi, 25 aprilie, că primărița Clotilde Armand are „un drum scurt și previzibil de când a fost prinsă cu mâna-n bugetul local”....
Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Cristian Popescu Piedone a anunțat joi, 25 aprilie, că rămâne în cursa pentru Primăria Bucureștiului, în ciuda tuturor zvonurilor. "Haideţi să închidem odată... Retragere, mesaje,...
#remedii mahmureala, #mahmureala bors proaspat, #mahmureala citrice suc, #zeama de varza mahmureala , #stiri sanatate