Cu fata la alegatori: Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală. Sociolog: Se vor faulta unul pe celălalt

Dulciuri recomandate pentru diabetici. Idei care nu îți afectează sănătatea

Marti, 10 August 2021, ora 19:18
9938 citiri
Dulciuri recomandate pentru diabetici. Idei care nu îți afectează sănătatea
Diabeticii pot consuma ciocolată neagră FOTO Pixabay

Un diagnostic de diabet nu înseamnă neapărat că nu veți mai putea mânca nimic dulce niciodată. Există câteva alimente care pot să fie un răsfăț ocazional, care nu vă vor afecta sănătatea.

Nutriționistul Gianluca Mech a oferit trei idei de gustări dulci pentru diabetici, pe care le pot consuma în siguranță, cu toate că acest diagnostic presupune evitarea zahărului și carbohidraților.

Fructe

„Fără doar și poate, fructele consumate în cantități rezonabile reprezintă cea mai bună și mai sănătoasă variantă de desert. Nu doar în cazul celor ce suferă de diabet, ci pentru oricine. Fructele conțin foarte multe vitamine și minerale și conțin, de asemenea, fibre. Fibrele ajută la stabilizarea nivelului de zahăr din sânge și la scăderea colesterolului.

Conform unui studiu, atunci când o persoană cu diabet consumă 50 de grame de fibre pe zi, nivelul de zahăr din sânge se menține în limite normale. Totuși, trebuie să evităm fructele foarte dulci și să ne îndreptăm mai degrabă spre mere, citrice sau fructe de pădure”, recomandă nutriționistul Gianluca Mech, potrivit Yolo Media.

Iaurt cu fructe

„Știm că iaurturile cu fructe pe care le găsim pe rafturile supermarketurilor conțin zahăr adăugat. Pacienții cu diabet se pot bucura însă de iaurturi cu fructe preparate în casă. Folosesc iaurt normal în care adaugă fructele favorite, de preferat din cele pe care le-am enumerat mai sus. Pun amestecul la frigider sau congelator, iar la final vor obține un desert delicios și răcoritor. Asemănător cu înghețata”, explică nutriționistul Gianluca Mech.

Ciocolată neagră

„O veste bună pentru pacienții cu diabet. Consumul de ciocolată neagră în cantități mici poate îmbunătăți controlul insulinei și al nivelului de zahăr din sânge. Asta grație flavonolilor care se găsesc în boabele de cacao.

Problema este că majoritatea ciocolatelor care se găsesc pe piață conțin cantități prea mici de flavonoli și au zahăr adăugat. Există varianta ciocolatei negre, cu cel puțin 75% cacao pe care chiar și diabeticii o pot consuma în cantitate mica, de poftă”, adaugă nutriționistul Gianluca Mech.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Copreşedintele partidului REPER, Dragoş Pîslaru, a declarat că, prin retragerea candidaturii medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei de către coaliţie, „mafia patronată de...
Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat, marţi, 23 aprilie, că Sebastian Burduja, candidatul liberal pentru Primăria Capitalei, este opţiunea care dă speranţe celor care nu s-au...
#diabetici, #desert, #ciocolata neagra, #fructe, #iaurt , #stiri sanatate