Idei de dulciuri sănătoase. Ingredientele din care le putem face

Vineri, 24 Septembrie 2021, ora 05:55
3389 citiri
Idei de dulciuri sănătoase. Ingredientele din care le putem face
Cu ingredientele corespunzătoare, dulciurile pot fi sănătoase FOTO Unsplash

Multă lume evită dulciurile, gândindu-se că îngrașă și că nu sunt sănătoase. Acest lucru este adevărat, dar există și excepții. Atunci când ele sunt preparate în casă, putem înlocui ingredientele nocive.

Nutriționistul Gianluca Mech a oferit câteva idei de dulciuri sănătoase:

  • Cornuri
  • Biscuiți cu diferite arome
  • Brioșe
  • Praline
  • Fursecuri
  • Alune învelite în ciocolată

Acesta adaugă că, atâta timp cât sunt făcute fără a folosi conservanți și zahăr, mai toate deserturile pot să devină sănătoase. În plus, spune că există variante și în comerț, dar lista de ingrediente trebuie consultată cu atenție.

Ingrediente sănătoase pentru rețete dulci

Unt de arahide

„Una dintre principalele grăsimi din untul de arahide este acidul oleic. Studiile arată că acesta ajută la echilibrarea nivelului de colesterol, la reglarea zahărului din sânge și a tensiunii arteriale. Aceste lucruri contribuie la reducerea riscului de apariție a bolilor de inimă.

Untul de arahide conține și Omega-6, de asemenea benefic pentru sănătate. E important să folosim însă unt de arahide pur, fără zahăr adăugat ori alte ingrediente care îl pot transforma într-un produs nociv pentru organism”, recomandă nutriționistul Gianluca Mech.

Roșcove

„Roșcovele au un gust asemănător cu cel al ciocolatei și reprezintă o alternativă sănătoasă la zahăr sau alți îndulcitori. Au un conținut ridicat de fibre, antioxidanți, sunt sărace în grăsimi și zahăr, nu conțin cafeină și nici gluten”, explică nutriționistul Gianluca Mech.

Pudră de cacao

„La fel ca ciocolata neagră, pudra de cacao are un gust delicios și este bogată în vitamine și minerale, spre exemplu, fier și magneziu, care îmbunătățesc funcționarea celulelor roșii din sânge. Mă refer aici bineînțeles la pudra de cacao pură, neîndulcită. Varianta neprocesată are de obicei o culoare ceva mai deschisă și un gust intens fructat”, mai spune nutriționistul.

Ciocolata neagră

„O veste bună pentru pacienții cu diabet. Consumul de ciocolată neagră în cantități mici poate îmbunătăți controlul insulinei și al nivelului de zahăr din sânge. Asta grație flavonolilor care se găsesc în boabele de cacao.

Problema este că majoritatea ciocolatelor care se găsesc pe piață conțin cantități prea mici de flavonoli și au zahăr adăugat. Există varianta ciocolatei negre, cu cel puțin 75% cacao pe care chiar și diabeticii o pot consuma în cantitate mica, de poftă”, adaugă nutriționistul Gianluca Mech.

Banane

„Puteți folosi bananele în smoothie-uri delicioase, cheesecake-uri sănătoase fără coacere sau clătite fără făină. Posibilitățile sunt multe și depind de preferințele fiecăruia. Bananele sunt bogate în potasiu, fibre și zaharuri naturale. Deoarece conținutul de zahăr natural al fructului este echilibrat cu fibre, asta ajută la menținerea unui nivel sănătos al glicemie”, dezvăluie specialistul.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Premierul Marcel Ciolacu a declarat vineri, 19 aprilie, că a discutat cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, şi au ajuns la concluzia că Robert Negoiţă este un candidat foarte bun al alianţei PSD -...
Verdictul lui Ciolacu în privința medicului Cîrstoiu: ”Nu poate merge înainte ca fiind candidat al coaliției”
Verdictul lui Ciolacu în privința medicului Cîrstoiu: ”Nu poate merge înainte ca fiind candidat al coaliției”
Premierul Marcel Ciolacu a delcarat, vineri, că până când doctorul Cîrstoiu nu va explica toate aspectele apărute în spaţiul public, dânsul nu poate merge înainte ca fiind candidat al...
#dulciuri sanatate, #idei, #dulciuri, #ingrediente , #stiri sanatate