Fara sa vrem sau stim, inghitim plastic

Advertorial
Joi, 14 Martie 2019, ora 16:40
10278 citiri
Fara sa vrem sau stim, inghitim plastic

"Suntem ceea ce mancam", spune un dicton celebru. Iar astazi, conform studiilor, plasticul a intrat in lantul alimentar. Ingeram plastic, cu consecinte devastatoare asupra propriului nostru organism.

Tinand cont ca, la nivel mondial, in fiecare minut sunt folosite peste 1 milion de pungi de plastic, care sunt utilizate in medie de doua ori, dupa care sunt aruncate, poluand solul si oceanele, o solutie la indemana este inlocuirea sacoselor de plastic cu pungi biodegradabile.

Total Gama Prod SRL vine in sprijinul mediului inconjurator introducand pe piata romaneasca ambalajele facute din plante, precum noile pungi biodegradabile. Aceste pungi biodegradabile nu au efecte toxice asupra mediului, pentru ca nu contin plastic; sunt fabricate integral din plante cu un continut crescut de amidon, fiind inofensive pentru om si pentru mediul inconjurator. Odata utilizate, aceste pungi biodegradabile se vor descompune sub actiunea microorganismelor din sol sau aer.

Deseurile din plastic, in sistemul digestiv uman. Alternativa? Folositi pungi biodegradabile!

Un experiment initiat in 2018 de Universitatea de Medicina din Viena pe un esantion de doar opt persoane provenind din tari europene diferite, inclusiv din Marea Britanie, a aratat ca exista mici bucati de plastic in sistemul digestiv al fiecarei persoane implicate in studiu...

Sase din cei opt oameni participanti la studiu au consumat peste oceanic, de-a lungul timpului, scrie The Guardian. S-a lansat ipoteza ca ceilalti doi oameni contaminati cu plastic au consumat apa imbuteliata in recipiente de plastic sau au mancat alimente ambalate in plastic ori au ingerat particule de plastic din aer, cazute pe alimentele consumate.

Acest adevar dramatic trebuie sa ne faca sa ne regandim pozitia fata de mediul inconjurator. Faptul ca pestii pe care ii consumam ingereaza plastic din apa oceanelor o stiam deja. Dar ca plasticul se gaseste acum si in propriul nostru corp, inclusiv la cei care nu consuma frecvent peste, suna ingrijorator...

Compostul, rezultat din pungi biodegradabile, util in agricultura

Partea buna este ca fiecare om poate lua atitudine. Si totul poate incepe cu un simplu gest: inlocuirea sacoselor de plastic cu pungi biodegradabile si compostabile produse de Total Gama Prod SRL. Fireste, efectul se va vedea in mai multe decenii, dar primul pas trebuie facut cat de repede.

Pungi-biodegradabile.com respecta mediului inconjurator cu noile pungi biodegradabile si compostabile. Acestea nu contin plastic si sunt fabricate integral din resurse rapid regenerabile, cum ar fi amidonul de porumb sau trestia de zahar. Daca particule de pungi biodegradabile ajung din greseala in corpul uman sau animal, nu vor produce ravagii, fiind facute din plante.

In urma procesului de compostare rezulta compostul, un ingrasamant cu eliberare prelungita, ce poate fi folosit in agricultura. Compostul este mult mai ieftin decat orice ingrasamant de pe piata, fiind - in primul rand - natural. Mai multe detalii in acest sens gasiti pe Pungi-biodegradabile.com.

Materialul pentru pungi biodegradabile vine din natura

La nivel mondial, s-a produs mai mult plastic in ultimii zece ani fata de ultimul secol, spun statisticile. Conform cercetatorilor National Geographic, aproximativ 700 de specii de animale au mancat plastic pana acum, iar daca ritmul actual de productie/consum se pastreaza, pana in 2050 practic toate speciile de pasari marine din lume vor fi ingerat plastic.

Mai mult, savantii au gasit bucati de plastic si in intestinele crustaceelor. A fost vorba despre exemplare colectate din

Groapa Noilor Hebride, la 7 mii de metri adancime, dar si de Groapa Marianelor, cel mai adanc loc cunoscut, situat la o adancime de 11 mii de metri...

Printre masurile pe care consumatorii le pot lua pentru reducerea cantitatii de plastic utilizata se numara folosirea de pungi biodegradabile, ce au la baza materiale din natura - cum ar fi amidonul de porumb sau trestia de zahar - ori din alte materiale decat plasticul, evitarea achizitionarii recipientelor de plastic (ex. sticle, dozatoare de sapun lichid), precum si a produselor impachetate in plastic.

Studii. Plasticul contine toxine cu potential letal. Noile pungi biodegradabile, "blande" cu natura si cu omul

American Association for the Advancement of Science a precizat ca "daca tendinta actuala se pastreaza, cercetatorii prezic ca pana in anul 2050 vor fi 13 miliarde de tone de deseu de plastic", ceea ce inseamna aproape dublu fata de cantitatea actuala.

Un alt studiu stiintific, condus de expertul William Shotyk, arata ca plasticul contine o toxina cu potential letal. Testele au descoperit urme de antimoniu in apa ambalata in plastic, un element chimic folosit la realizarea de polietilena tereftalat (PET), cel mai utilizat material in fabricarea recipientelor pentru bauturi.

Toxicitatea directa a plasticului provine si din substante precum plumb, cadmiu si mercur, care se gasesc in cei mai multi pesti oceanici. Substanta cunoscuta ca DEHP (diethylhexyl phthalate) care intra in compozitia anumitor plastice este considerata carcinogena.

BPA (bisphenol-A) este recunoscut ca o substanta ce interfereaza cu functiile hormonale umane. Alte toxine din plastic sunt legate in mod direct de cancere, malformatii congenitale, probleme ale sistemului imunitar si probleme de dezvoltare la copii.

Odata folosite, aceste pungi biodegradabile fac parte din categoria resturilor organice

O alternativa ieftina la produsele de ambalat din plastic sunt noile pungi biodegradabile si compostabile/fertilizante pentru sol produse de Total Gama Prod SRL. Compostabilitatea se refera la abilitatea unui material de a se descompune organic, fara sa aiba un impact negativ asupra mediului inconjurator.

Dupa ce au fost folosite, aceste pungi biodegradabile pot fi compostate, unele acasa, iar altele in centre de compostare industriala. Deoarece ele se incadreaza in categoria resturilor organice, sunt singurele ambalaje care se pot composta impreuna cu resturile alimentare.

In comparatie cu produsele obisnuite din plastic, care au la baza petrol, si procesul de productie a acestor pungi biodegradabile este unul prietenos cu mediul. In functie de tipul de produs, emisiile de carbon scad cu 30-75%.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#pungi biodegradabile, #protectie mediu, #viata sanatoasa , #stiri sanatate