Care sunt cele mai importante alimente pentru fertilitate

Marti, 30 Martie 2021, ora 06:21
2712 citiri
Care sunt cele mai importante alimente pentru fertilitate
Alimente care ajuta conceptia

In primul rand, pentru sporirea sanselor de conceptie, trebuie diminuat stresul, despre care se stie ca este prima piedica in a concepe un copil.

Apoi, trebuie luate niste masuri prin care va creste calitatea ovocitelor si spermatozoizilor, organismul urmand a fi detoxifiat.

Astfel, in fiecare zi, ar trebui sa consumati apa filtrata sau din recipient de sticla - aproximativ 2,5 litri pe zi, sa beti 5 pana la 7 pahare de 100 ml de suc de legume proaspete si 2-3 pahare de suc natural de fructe.

Totodata, eliminarea zaharului, a alcoolului si a cofeinei si renuntarea la fumat sunt elemente obligatorii care contribuie in mod considerabil la cresterea sanselor de conceptie.

De asemenea, o alimentatie corecta ajuta la echilibrarea balantei endocrine, astfel incat tratamentele ulterioare sa aiba un efect sporit.

Iata cele mai importante alimente care ridica fertilitatea:

* Lactate sunt bogate in calciu, un nutrient esential nu doar pentru sanatatea oaselor, dar si pentru cea reproductiva. Deosebirea e ca daca in restul timpului e bine sa alegi lactatele sarace in grasimi, acum e timpul sa le incluzi si pe cele mai grase, mai ales in perioada de ovulatie.

* Legumele si sucurile de legume sunt recomandate pentru ca sunt bogate in fier, acid folic, vitamina B6, vitamina E, antioxidanti (in special varza si spanacul). Toate legumele colorate sunt indicate.

* Fructele si sucurile de fructe bogate in vitamina C, flavonoizi, antioxidanti (in special prunele, rodiile, stafidele, afinele).

* Nucile si semintele foarte bogate in Omega 3, zinc, vitamina E si proteine. Se recomanda nucile, semintele de in, semintele de canepa, semintele de Chia. Pentru barbati, in mod deosebit sunt recomandate semintele de dovleac si cele de susan.

* Orez, hrisca, mei foarte bogate in vitamine, dar recomandate doar dupa verificarea tolerabilitatii la aceste alimente.

* Lintea si fasolea sunt bogate in fier si acid folic.

* Broccoli e foarte bogat in vitamine si antioxidanti.

* Conopida e o buna sursa de vitamine si coenzima Q10.

* Peste gras - Acizii grasi omega 3 care se gasesc in somnon, sardine si hering contribuie la cresterea sanselor de a deveni mamica. Ajuta la restabilirea echilibrului la nivel hormonal, mai ales in ceea ce priveste hormonii reproductivi, maresc fluxul de sange la nivelul organelor reproductive.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cele patru alimente pe care nu ar trebui să le reîncălziți. Lista celor care pot fi mâncate fără griji
Cele patru alimente pe care nu ar trebui să le reîncălziți. Lista celor care pot fi mâncate fără griji
Este o dilemă cu care majoritatea oamenilor s-au confruntat: care alimente rămase de la o masă sunt sigure pentru a fi reîncălzite și care nu sunt. Orezul a fost în atenția publicului...
Avertisment înainte de Paște: cum recunoști carnea stricată din magazine. Care e cel mai periculos aliment
Avertisment înainte de Paște: cum recunoști carnea stricată din magazine. Care e cel mai periculos aliment
În magazinele și tarabele din România pot exista o mulțime de capcane pentru cumpărători: pentru a nu face „risipă", unii comercianți expun produse din carne alterată. Un expert...
#alimente, #fertilitate, #conceptie, #ce sa mananci ca sa ramai , #stiri sanatate