Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Gustari pentru stimularea starii de spirit

Marti, 28 Iunie 2011, ora 14:40
2264 citiri
Gustari pentru stimularea starii de spirit
Foto: Care 2

Schimbi dieta, schimbi starea de spirit? Specialisti spun ca da. Asadar, daca simti ca nu mai ai vlaga si ai face orice pentru macar un gram de energie, alege gustarile potrivite.

Bananele iti ofera putere, la propriu. Combinatia dintre vitamina B6, A, C, fibre, potasiu, fibre, triptofan, fosfor, fier, proteine si carhohidrati te va ajuta. Imediat ce manaci o banana vei simti un impuls datorita fructozei.

Vitamina B6 ajuta la transformarea triptofanului in serotonina, care imbunatateste starea de spirit. Daca esti dispus la combinatii indraznete, poti incerca banane cu spanac, pentru si mai multe substante nutritive, iar pentru o gustare dulce incearca ciocolata neagra amestecata cu banana, te sfatuieste Care 2.

Nucile contin substante care contribuie la buna dispozitie, printre care omega 3, vitamina B6, triptofan, proteine si acid folic. Marunteste nucile si combina-le cu un iaurt pentru o gustare sanatoasa.

Alimente care iti cresc buna dispozitie

Semintele de floarea-soarelui contin o cantitate importanta de acid folic si magneziu, substante care joaca un rol important in stimularea starii de spirit. Pentru un cocteil plin de vitamine si minerale amesteca nuci cu migdale, stafide si bucati de ciocolata neagra.

Ciocolata cu multa cacao te va face sa te simti foarte bine. Mai mult, migdalele acoperite cu ciocolata sunt perfecte datorita contiutului de vitamina E, fibre, potasiu, magneziu, triptofan si vitamina B2.

Este posibil ca oul sa nu iti vina imediat in minte cand te gandesti la o gustare, insa unul fiert este o optiune buna. Pentru un plus de energie consuma un ou fiert cu o felie de paine integrala.

Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
Biroul Electoral Central (BEC) a adoptat miercuri, 24 aprilie, o hotărâre prin care permite desființarea unei alianțe electorale până la data de 26 aprilie,astfel că PSD și PNL vor putea...
#alimente buna dispozitie, #alimente stare de spirit , #stiri sanatate