Homeopatia, o alternativa, cu dr. Irina Firuti: Bolile batranetii

Marti, 18 Martie 2014, ora 11:46
7156 citiri
Homeopatia, o alternativa, cu dr. Irina Firuti: Bolile batranetii
Foto: Arhiva personala

Varstnicii reprezinta, peste tot, categoria sociala care necesita multe ingrijiri medicale. Tuturor ne este cunoscuta imaginea batranului cu "cutiuta de medicamente".

Din pacate, in foarte putine cazuri ei pot renunta cu desavarsire la ea, dar ce putem face e sa ii ajutam sa nu mai apeleze la atat de multe substante chimice.

La drept vorbind, nici macar un medic nu mai poate face distinctia, la ora actuala, intre neajunsurile "naturale" ale batranetii si efectele secundare induse de lungile liste de medicamente pe care batranii ajung sa le ia, a declarat dr. Irina Firuti, pentru Ziare.com.

Homeopatia, o alternativa, cu dr. Irina Firuti: Ce afectiuni pot fi tratate

Ce putem face, concret, pentru batranii nostri:

- Durerile reumatismale pot fi usurate, chiar in cazuri de reumatism deformant.

- Tulburarile de memorie pot fi incetinite, chiar in patologii grave, ca dementa Alzheimer sau alte forme de demente.

- Accidentele vasculare cerebrale: din faza acuta pana in faza sechelara, paralitica. Exista remedii specifice care ajuta ori la limitarea zonei de extensie a accidentului, ori la resorbtia zonei de hemoragie, ori la recuperarea functiei motorii pierdute.

- Starile depresive raspund foarte bine, evitand medicamente care ingreuneaza si mai mult un creier aflat deja intr-o faza de declin.

- Diversele afectiuni organice, precum cele hepatice, renale, prostatice, cardiace sau oculare, pot beneficia de remedii sustinatoare ale functiei normale a acestora.

- Tulburarile vasculare diverse se pot ameliora.

Experienta personala ma face insa prudenta in ceea ce priveste varstnicii: daca e drept ca terapiile homeopate sunt lipsite cu desavarsire de efectele adverse ale medicamentelor alopate, exista insa si o limitare, si aceasta tine de forta vitala in general slaba a acestei categorii de varsta.

Homeopatia, o alternativa, cu dr. Irina Firuti: Calea blanda spre sanatate mai buna

Majoritatea batranilor nu au rezervele de energie ale celor mai tineri si, in plus, se prezinta la consult avand in spate "grele" tratamente acumulate de-a lungul anilor, care si-au lasat deja amprenta asupra organismului lor.

De asemenea, capacitatea lor de a-si intelege tratamentul este mult mai slaba, iar in cazul in care nu traiesc impreuna cu o ruda grijulie, rare sunt cazurile in care sa respecte constiinciosi indicatiile medicului homeopat. Ceea ce ma face sa spun ca asteptarile, in ceea ce ii priveste, trebuie ajustate la posibilitatile reale de refacere.

Dr. Irina Firuti

Bucuresti - Paris

www.drfiruti.ro

Ti-a placut acest articol? Urmareste Ziare.com si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#bolile batranetii, #Homeopatie bolile batranetii, #boli batranete tratament homeopat, #boli batrani homeopatie , #stiri sanatate