Iata de ce ne pisca tantarii!

Marti, 16 Iulie 2013, ora 22:17
11374 citiri
Iata de ce ne pisca tantarii!
Foto: health.yahoo.net

Aproape 20 la suta dintre noi suntem tinte predilecte pentru tantari. Oamenii de stiinta au aflat care sunt motivele pentru care unele persoane sunt preferate de aceste insecte.

Atat metabolismul, cat si chimia corporala unica a fiecaruia dintre noi joaca un rol important in ceea ce priveste "atractia" pe care o exercitam asupra tantarilor, dupa cum explica profesorul entomolog Phill Koehler, de la Universitatea din Florida.

Specialistul spune si ca gradul de atractie a acestor insecte asupra noastra se poate schimba de-a lungul timpului, potrivit Yahoo! Health.

Iata cateva dintre descoperirile legate de preferinta tantarilor fata de oameni:

Grupa de sange O, la risc

In goana lor dupa hrana, tantarii sunt de doua ori mai atrasi de persoanele cu grupa de sange 0 in comparatie cu cele care au grupa A, potrivit unui studiu japonez. Majoritatea oamenilor secreta o substanta care le permite tantarilor sa identifice grupa sanvina a victimei.

Iti place berea? Si tantarii o adora!

Oamenii care consuma bere sunt un adevarat magnet pentru tantari, este concluzia unei cercetari aparute in Jurnalul Asociatiei Americane de Control al Tantarilor. In cadrul studiului s-a observat ca insectele au atacat cu predilectie voluntarii care bausera bere.

Insectele prefera luna plina

Tantarii sunt cu pana la 500 de ori mai activi atunci cand este luna plina, subliniaza Jurnalul Asociatiei Americane de Control al Tantarilor. Unele femele de tantari zboara pana la 64 de kilometri in cautarea hranei (masculii nu pisca!).

Atentie ce sosete porti!

Mirosul dezagreabil al sosetelor murdare se pare ca este pe placul tantarilor, dupa cum a aflat Kart Knols, om de stiinta. Acesta a fost interesat sa afle care parti ale corpului uman sunt preferate mai mult de tantari. El a descoperit ca 75 la suta din tantarii din cadrul exeprimentului sau au fost interesati de picioare. Nu si dupa ce si-a spalat sosetele cu sapun parfumat. Tantarii sunt, de asemenea, atrasi si de unele tipuri de branza cu miros neplacut.

Gravidele, tinta predilecta

Femeile care urmeaza sa nasca sunt de doua ori mai expuse muscaturilor de tantari in comparatie cu femeile care nu sunt gravide, este concluzia unui studiu realizat in Gambia. In sarcina, capacitatea respiratorie creste si se pare ca tantarii sunt atrasi de cantitatea de dioxid de carbon din respiratie. De asemenea, si transpiratia gravidelor este pe placul acestor insecte.

Fuga nu te salveaza

Unele substante precum acidul lactic, eliminate prin transpiratie atunci cand alergam, ii ajuta pe tantari sa isi localizeze mai bine victima. Riscul de a fi muscati de tantari creste cu 50 la suta atunci cand practicam o activitate fizica.

Nu te imbraca in haine inchise

Si culoarea hainelor pe care le purtam influenteaza probabilitatea de a fi piscati de tantari. Studiile au aratat ca negrul este cea mai atractiva culoare pentru tantari, rosul este foarte atractiva, griul si albastrul ii lasa indiferenti, in timp ce verdele, galbenul si nuanta kaki nu sunt deloc pe placul acestor insecte.

Ministrul Agriculturii le ia apărarea crescătorilor: "Eu nu cred că fermierii români vopsesc puii. Cel mai mare export de carne de pui în Franţa se face din România"
Ministrul Agriculturii le ia apărarea crescătorilor: "Eu nu cred că fermierii români vopsesc puii. Cel mai mare export de carne de pui în Franţa se face din România"
Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale Florin Barbu a precizat că el nu crede că „fermierii români vopsesc puii”. Declarațiile vin în contextul în care fostul președinte al...
Cum a fentat Piedone licitațiile. Curtea de Conturi l-a luat la bani mărunți. Nereguli grave și la Direcția Pentru Protecția Copilului
Cum a fentat Piedone licitațiile. Curtea de Conturi l-a luat la bani mărunți. Nereguli grave și la Direcția Pentru Protecția Copilului
Curtea de Conturi a constat la ultimul audit, finalizat la începtutul lunii martie 2024, la Sectorul 5, pentru anul 2022, că instituția condusă de Popescu Piedone a divizat contracte de...
#tantari tinte, #tantari atac vara, #tantari grupa sange, #sfaturi tantari , #stiri sanatate