Ziare.com

Legatura neasteptata dintre cafea si grasimea din jurul organelor interne

Luni, 27 Mai 2013, ora 11:56

   

Legatura neasteptata dintre cafea si grasimea din jurul organelor interne
Cafeaua aduce numeroase beneficii sanatatii corpului nostru, insa ne expune si unui pericol destul de mare. Atunci cand o consumam in exces putem chiar sa ne punem viata in pericol, sustin specialistii.

Intr-un studiu facut in premiera la nivel mondial s-a urmarit efectul unei doze ridicate de cafea asupra corpului uman. S-a constatat ca atunci cand bem cinci cafele pe zi ne expunem unor probleme de sanatate. Astfel, aceasta cantitate de cafea duce la dublarea cantitatii de grasime din jurul organelor, asa-numita grasime viscerala, scrie news.com.au.

De vina este un compus gasit in cafea, denumit acid clorogenic. Expertii credeau ca acesta are doar rol benefic, prevenind aparitia diabetului, insa acum au decoperit ca o cantitate prea mare din acest compus duce la acumularea de grasime in corp si la alte probleme de sanatate. Aceasta este concluzia la care au ajuns cercetatorii de la Universitatea Western Australia. Ei sperau sa arate ca aceasta bautura este sanatoasa pentru sistemul cardiovascular.

In schimb, expertii au constatat ca, in cantitati mari, duce la complicatii mai ales in cazul in care greutatea este peste limita.

Grasimea viscerala, cea acumulata pe organe, este cea mai periculoasa pentru sanatatea noastra.

Profesorul Kevin Croft, de la universitatea australiana, sustine ca studiile precedente s-au concentrat asupra determinarii efectului unei doze prea mici de cafea.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 8310 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor