Masuri de protectie - tinem virusii si microbii la distanta

Advertorial
Miercuri, 11 Noiembrie 2020, ora 12:19
6309 citiri
Masuri de protectie - tinem virusii si microbii la distanta

Igiena corespunzatoare se poate mentine foarte usor, daca sunt respectate cateva masuri simple si eficiente.

Cea mai usoara si rapida forma de prevenire a imbolnavirii este spalarea atenta a mainilor cu apa si sapun. Fie ca este vorba despre un sapun clasic, solid, lichid sau spuma, rezultatul este garantat.

Pe langa spalarea atenta a mainilor, putem lua in considerare mai multe masuri, care ne ajuta sa ne pastram sanatatea in cele mai bune conditii. Pentru situatiile in care ne aflam in imposibilitatea de a ne spala pe maini, o solutie rapida este reprezentata de dezinfectantii pentru maini, sub forma de gel sau spray dezinfectant, care ajuta la igienizarea imediata.

In plus, se pot folosi si servetele umede dezinfectante, care ajuta inclusiv la stergerea suprafetelor cu care vrem sa interactionam si pe care le vrem igienizate.

O alta metoda sigura si eficienta este reprezentata de purtarea unei masti de protectie, care ne protejeaza atat pe noi, cat si pe cei cu care interactionam si ne tine la distanta de virusi si microbi, mai ales in locurile aglomerate si neaerisite corespunzator. Mastile sunt recomandate ca o simpla bariera, pentru a preveni raspandirea picaturilor respiratorii in aer si asupra altor persoane sau suprafete, in mod special atunci cand persoana care poarta masca tuseste, stranuta, vorbeste sau ridica vocea.

Masca de protectie, la fel ca folosirea de dezinfectanti pentru maini, sapun lichid sau spuma cu apa pentru spalarea mainilor, reprezinta masuri ce ne vor ajuta sa trecem cu bine de aceasta perioada dificila. Este indicat sa ai mereu in casa, in masina si la birou masti pentru protectie, sapun si chiar manusi pentru protectie, pentru a avea grija cat mai mult de tine si de sanatatea celor din jurul tau.

De ce este important sa ne igienizam mainile cat mai des?

Telefoanele, clantele usilor, mesele, tastatura computerului, afisajele tactile, suprafetele din supermarket-uri si din mijloacele de transport in comun sunt mai murdare decat iti poti imagina si astfel, sunt terenuri ideale de reproducere pentru germeni. Astfel, ca rezultat, de fiecare data cand ne folosim telefoanele mobile, strangem mana cuiva, deschidem o usa, platim si primim rest in bancote, folosim computerul si multe alte activitati, acumulam germeni pe maini, pe care apoi le transferam pe toate celelalte suprafete pe care le atingem sau pe corpul nostru, de exemplu prin frecarea ochilor, atingerea nasului sau a gurii.

Procedand astfel, putem promova transmiterea a numeroase infectii: gripa, alte virusuri respiratorii, bacterii si multe altele. De aceea, igienizarea atenta si responsabila a mainilor si a suprafetelor trebuie realizata constant si cu produse de cea mai buna calitate, astfel incat virusii si bacteriile sa nu aiba nicio sansa de raspandire.

Pe langa igienizarea atenta a mainilor, trebuie sa avem grija sa curatam si sa dezinfectam si suprafetele cu care interactionam cel mai des, acasa sau la locul de muca, folosind dezinfectanti si detergenti profesionali de suprafete.

Grija fata de noi si fata de apropiatii nostri si dorinta de a duce o viata linistita si sanatoasa reprezinta principalii factori pe care trebuie sa ii luam in calcul atunci cand alegem sa folosim toate metodele posibile de preventie a bolilor.

Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
#dezinfectare, #masca de protectie , #stiri sanatate