Efectele miraculoase ale consumului de migdale

Sambata, 10 Aprilie 2021, ora 09:23
6151 citiri
Efectele miraculoase ale consumului de migdale
Migdalele aduc beneficii organismului FOTO facebook

Migdalele sunt apreciate din cele mai vechi timpuri ca fiind printre cele mai iubite oleaginoase.

Migdalele sunt nuci mici, tari, dulci si cu foarte multe proprietati si beneficii pentru sanatate si frumusete. Daca nucile ne sperie de teama kilogramelor in plus, e bine de stiut ca aceste fructe nu contin carbohidrati, deci nu ingrasa, ba din contra ajuta la slabire.

Migdalele se consuma in stare cruda, iar modalitatea optima de a le consuma este hidratarea. Asta inseamna ca ele trebuie lasate in apa cel putin 8 ore inainte de fi consumate, iar daca nu le hidratam inainte, ele nu sunt bune de consum, insa, prin hidratare, le "trezim". Pentru ca migdalele, la fel ca si nucile, sunt uscate. Si prin hidratare ele se trezesc, deci si nutrientii si vitaminele din ele "se trezesc, devin mult mai usor de digerat.

Exista doua tipuri de migdale - migdalele dulci si migdalele amare. Migdalele dulci sunt utilizate in foarte multe preparate asiatice dar si ca desert sau garnitura. Migdalele dulci se pot utiliza pisate in retete europene pentru a forma martipan.

Ce beneficii aduce consumul de migdale

Migdalele sunt bogate atat in vitamina E, contribuind la imbunatatirea aspectului pielii, a parului si a unghiilor, insa, contin si o cantitate mare de calciu pentru intarirea oaselor.

Migdalele contribuie la mentinerea nivelului corect de colesterol si cresc nivelul de HDL (Lipoproteinele cu densitate mare - colesterol bun), dar scad nivelul LDL (Lipoproteine cu densitate mica - colesterol rau). Lucrul acesta este foarte util pentru prevenirea bolilor de inima.

Migdalele au un continut mare de fibre si proteine. De exemplu, un sfert de cana de migdale contine 7.62 grame proteine.

Consumand 10 migdale pe zi avem echivalentul unei farfurii de spanac, deoarece migdalele sunt o sursa importanta de fier, care ajuta la productia si cresterea numarului de celule rosii din sange.

Datorita continutului optim de calorii, pot fi consumate intre mese, in special de catre persoanele care urmeaza un regim alimentar.

Consumul regulat de migdale ajuta la prevenirea anemiei.

In coaja migdalelor s-au identificat 20 de flavonoide cu puternic efect antioxidant.

Consumul zilnic a 7-10 migdale ajuta la imbunatatirea memoriei. Cel mai bine e sa fie consumate pe stomacul gol.

Ceaiul din frunze de migdale are proprietati sedative, care ajuta la relaxare si calmare.

Migalele sunt extrem de versatile, deoarece le putem consuma atat in feluri sarate de mancare, cat si in dulciuri.

Uleiul de migdale este utilizat la intretinerea parului si a pielii, deoarece hraneste radacina de par si atat parul, cat si pielea isi recapata stralucirea. Il putem folosi, de asemenea, pentru indepartarea pielii uscate de pe maini si picioare.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

De ce nu se împrumută căștile?
De ce nu se împrumută căștile?
Căștile sunt un focar de infecții, ca de altfel alte obiecte intens folosite, dar curățate foarte rar, atrage atenția Kelly Reynolds, expert în bacteriologie, conform 7sur7.be....
Ceapa și usturoiul verde, periculoase pentru organism. Când nu trebuie să le consumi
Ceapa și usturoiul verde, periculoase pentru organism. Când nu trebuie să le consumi
Primăvara se consumă cantități mari de ceapă și usturoi verde. Acestea sunt extrem de sănătoase și gustoase. Dau savoare mâncărurilor și sunt excelente consumate și ca atare, alături...
#migdale, #beneficii, #organism, #sanatate, #important , #stiri sanatate