Moduri de a invinge dependenta de zahar

Vineri, 12 Noiembrie 2010, ora 15:33
2218 citiri
Moduri de a invinge dependenta de zahar

Zaharul poate crea dependenta, ceea ce inseamna ca vei dori sa mananci ceva dulce in fiecare zi, desi stii ca iti face rau. Dependenta de zahar este la fel de dificil de combatut ca cea de nicotina.

Exista insa cateva metode de a invinge dependenta de zahar, potrivit FitPerez:

- Mananca in mod regulat: trei mese principale plus doua gustari sau cinci mese mai mici. Pentru multe persoane, un stil de viata dezordonat si mesele la distante mari de timp intre ele declanseaza nevoia de dulce.

- Alege alimente cat mai aproape de forma orginala (ex. fructe si legume proaspete) in loc de mancaruri foarte procesate. Cu cat un aliment este mai aproape de forma sa originala, cu atat mai putin zahar va contine.

- Mananca un mic dejun care sa contina proteine, grasimi "bune" si fitonutrienti pentru a incepe ziua cum trebuie. Cele mai bune sunt smoothie-urile proaspete: pune intr-un mixer fructe si iaurt si ai rezolvat problema. Renunta la croissantul cu ciocolata, la briose, sau la orice altceva este plin de zahar. Daca incepi dimineata cu zahar, vei continua sa vrei dulce pe tot parcursul zilei.

- Adauga condimente: coriandru, scortisoara, nucsoara si cuisoare, care iti vor indulci mesele in mod natural.

- Fa miscare: danseaza, fa yoga, inoata sau mergi pe bicicleta. Orice fel de miscare este benefica pentru ca va reduce tensiunea din corp, iti va spori nivelul de energie si iti va micsora apetitul pentru dulce.

- Odihneste-te suficient: cand suntem obositi, folosim adesea zaharul ca sursa de energie.

- Tine gustarile pline de zahar departe de casa si de birou. Daca nu le vei vedea in fata nu le vei duce dorul.

Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
#dependenta zahar, #dependenta dulce, #nevoie de dulce , #stiri sanatate