Semne care te atenționează că ai probleme cu circulația sângelui

Sambata, 18 Septembrie 2021, ora 01:15
7881 citiri
Semne care te atenționează că ai probleme cu circulația sângelui
Test de sânge FOTO Pixabay

Oxigenul și nutrienții sunt transportați prin corp prin intermediul sângelui. Când circulația sângelui nu funcționează corect, unele părți ale corpului nu primesc suficient oxigen și substanțe nutritive. În afară de aceasta, circulația slabă a sângelui este adesea un simptom important al altor probleme de sănătate, cum ar fi afecțiunile cardiace, diabetul sau obezitatea, potrivit dcmedical.ro

Iată 10 semnale de circulație sanguină proastă pentru a preveni alte afecțiuni de sănătate.

1. Uitarea

Când întâmpinați mai multe probleme de a vă aminti lucruri, este posibil să aveți o circulație sanguină slabă. Creierul nu mai este capabil să funcționeze corect dacă există un flux sanguin redus, ceea ce duce la o diminuare a memoriei și a uitării.

2. Senzație de furnicături

Aveți în mod regulat o senzație de furnicături în mâini, picioare, degetele de la picioare sau alte părți ale corpului? Acest lucru ar putea fi cauzat de o circulație deficitară a sângelui.

3. Probleme intestinale

Durerile abdominale și diareea sunt probleme de digestie care pot fi cauzate de acumularea de grăsime pe pereții vaselor de sânge, ceea ce duce la reducerea fluxului de sânge către abdomen.

4. Scăderea apetitului

Circulația slabă a sângelui vă poate determina, de asemenea, să nu simțiți foame foarte des și să aveți un apetit scăzut. Grelina, mai cunoscută sub numele de hormonul foamei, este hormonul care controlează pofta de mâncare. Dacă fluxul de sânge către sistemul digestiv este redus, este foarte probabil să nu existe eliberare de grelină - sau mai puțin decât în ​​mod normal.

5. Oboseala constantă

Te simți în mod constant obosit? Când circulația sângelui nu funcționează corect, mușchii nu primesc suficient oxigen, ceea ce înseamnă că este nevoie de mult mai mult timp pentru a vă recâștiga energia, chiar și după cea mai mică sarcină.

6. Durere de picioare

Dacă picioarele sunt reci sau simțiți durere, este posibil să fie din cauza circulației sanguine slabe

7. Pielea își schimbă culoarea

Cianoza este o afecțiune care face ca pielea să devină palidă, albăstruie sau roșie. Acest lucru este cauzat de faptul că sângele nu conține suficient oxigen.

8. Rănile nu se vindecă repede

Când sângele nu circulă corect, oxigenul va avea probleme în a ajunge la părțile inferioare ale corpului. Rănile au nevoie de oxigen pentru a se vindeca și dacă nu primesc oxigenul de care au nevoie, va dura mult mai mult decât de obicei pentru a se vindeca.

9. Angina

Dacă simțiți o durere atât de intensă în piept încât se răspândește pe brațe, gât și umeri, vă confruntați cu angină. Acest lucru este cauzat de faptul că nu circulă suficient sânge în inimă. Dacă aveți aceste simptome, vizitați imediat un medic.

10. Edem

Edemul este un fel de umflături la nivelul picioarelor, gleznelor sau mușchilor abdominali. Acest lucru se întâmplă atunci când se acumulează prea mult sânge în aceste locuri. Dacă vi se întâmplă acest lucru, trebuie să vă contactați medicul pentru a determina tratamentul potrivit.

Citește și:
Care este suplimentul natural pentru o sănătate de fier în sezonul gripei. Se găsește cu ușurință în acest sezon
Care este suplimentul natural pentru o sănătate de fier în sezonul gripei. Se găsește cu ușurință în acest sezon
Cătina este cunoscută din cele mai vechi timpuri pentru numeroasele beneficii pe care le are asupra sănătății. Cătina se mai numește în limbaj popular și cătinã de râu sau albă....
Sorin Ioniță despre discursul lui Rareș Bogdan din Parlamentul European: „Melanj de kitsch istoric și revanșism provincial; ne face de râs pe toți”
Sorin Ioniță despre discursul lui Rareș Bogdan din Parlamentul European: „Melanj de kitsch istoric și revanșism provincial; ne face de râs pe toți”
Analistul politic Sorin Ioniță a comentat joi, 6 octombrie, discursul pe care europarlamentarul PNL Rareș Bogdan l-a susținut în Parlamentul European cu privire la aderarea României la...