Remedii naturale pentru cele mai comune 10 probleme de sanatate

Miercuri, 09 Februarie 2011, ora 12:05
6350 citiri
Remedii naturale pentru cele mai comune 10 probleme de sanatate
Foto: Arhiva

Criza economica are un impact major si asupra pretului medicamentelor, asa ca urmatoarea data cand ai o durere sau o problema usoara de sanatate nu fugi repede la farmacie. Incearca mai intai aceste remedii naturale, la indemana oricui.

Vei economisi ceva bani si de multe ori vei obtine chiar rezultate mai bune, potrivit Yahoo Shine.

1. Opreste sangerarile

Ai crede ca ustura, dar un pic de piper cayenne pus pe o rana va opri sangerarea si chiar durerea resimtita.

2. Durerea de dinti

Durerea de dinti poate fi una dintre cele mai puternice si enervante dureri si, de obicei, este legata de o problema stomatologica mai serioasa. Dar ca sa reduci imflamatia si durerea pana cand astepti sa mergi la doctor, incearca sa pui cateva picaturi de zeama de usturoi pe dinte in timp ce mesteci un catel de usturoi zdrobit.

3. Iritatii si alergii

Inainte sa iei antihistaminice de la farmacie incearca o cura cu ceai verde, care are proprietati antialergice. Trebuie sa bei cam 2-3 cani pe zi.

4. Piciorul atletului

"Piciorul atletului" este o ciuperca a piciorului ce da acestuia un miros specific, neplacut si puternic. Trebuie sa iti tii picioarele la aer, apoi sa le inmoi in apa cu sare si sa le speli cu zeama de usturoi diluata in apa. Repeta acest procedeu pana cand dispar toate simptomele si inca o saptamana in plus dupa aceea.

5. Acnee si piele sensibila

Daca ai tenul gras si acneic, incearca sa te speli pe fata cu fulgi de ovaz inmuiati in apa. Acesta este un exfoliant delicat ce absoarbe uleiul si curata impuritatile.

7. Matreata

Multe persoane cu matreata au obtinut rezultate foarte bune cu gelul de aloe vera care se maseaza pe scalp (tine-l acolo timp de 20 de minute si apoi clateste-ti parul).

Un alt remediu este cel cu otet de mere cu care sa te clatesti dupa fiecare spalare.

8. Dureri de cap

Incearca sa iti masezi tamplele cu ulei de menta sau de lavanda. O alta metoda este sa iti masezi fruntea cu o lamaie proaspat taiata. Ia-ti doza de cafeina cu un ceai verde si nu uita sa tii o punga cu gheata pe frunte pentru 20 de minute.

9. Durere de gat

Durerile de gat semnaleaza apropierea unei raceli, asa ca nu trebuie sa le ignori. Poti sa faci gargara cu apa calduta cu sare de cateva ori pe zi si in rest sa bei ceai de lamaie si miere.

10. Arsuri

Iar ai pus mana pe o cratita fierbinte? Clateste cu apa rece si aplica imediat gel cu aloe vera pe rana. Daca nu ai gel cu aloe vera la indemana, taie un cartof si aplica zeama pe arsura.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîţu, fost premier și fost lider PNL, a anunțat că sunt probleme privind „candidatura coaliţiei toxice” în persoana medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei. El a...
#remedii naturale sanatate, #remedii naturale dureri, #remedii naturale afectiuni comune , #stiri sanatate