Risc major pentru boli cardiace: Consumul acestui aliment îmbolnăvește inima, relevă un studiu pe 100.000 de oameni

Sambata, 28 August 2021, ora 02:00
38750 citiri
Risc major pentru boli cardiace: Consumul acestui aliment îmbolnăvește inima, relevă un studiu pe 100.000 de oameni

Un studiu efectuat pe mai mult de 100.000 de persoane de către oamenii de știință de la Universitatea Oxford din Marea Britanie a făcut o descoperire remarcabilă. Astfel, s-a constatat legătura dintre consumul de grăsimi saturate din carne și riscul ridicat de boli de inimă.

Cercetarea a relevat faptul că pentru sănătatea umană este foarte importantă sursa de hrană, iar cei care au mâncat cantități mari de carne au prezentat un risc crescut cu 19-21% pentru bolile cardiovasculare, precum și un indice de masă corporală (body mass index-BMI) mai mare decât la consumatorii moderați, potrivit News Medical.

În prezent, boala cardiovasculară este principala cauză deces la nivel mondial. Studiul a dezvăluit că un consum mai mare de grăsimi saturate din carne este legat de lipoproteinele cu densitate scăzută (LDL) sau colesterolul ”rău”, ceea ce crește riscul bolilor cardiace.

Cercetarea a examinat modul în care grăsimile saturate din diferite alimente, dar în special din carne, au legătură cu bolile ischemice de inimă, cu accidentul vascular cerebral și bolile cardiovasculare generale.

Studiul a inclus 114.285 de persoane din Marea Britanie, care nu aveau boli cardiovasculare la începutul cercetării. Participanților li s-au făcut evaluări periodice, fiind întrebați ce au mâncat cu o zi înainte de a se estima consumul lor de grăsimi saturate.

Experții i-au urmărit pe participanți timp de 8 ani și jumătate, folosindu-se și de datele din fișele din spitale și de cauzele deceselor, pentru a afla dacă au dezvoltat boli cardiovasculare, de-a lungul timpului.

Secretul riscului redus de boli cardiace. Dieta valabilă la orice vârstă descoperită de cercetătorii americani

În toată perioada de evaluare, s-a constatat că bolile cardiovasculare totale, de inimă și accidentele vasculare cerebrale au apărut la 4.365, 3.394 și respectiv 1.041 de participanți.

Consumul mai ridicat de grăsimi saturate din carne a fost asociat cu creșterea riscului de boli cardiovasculare cu 19-21% la aceste persoane, față de oamenii care au mâncat moderat.

Fenomenul invizibil din Oceanul Atlantic: Ar putea fi fatal vieții de pe Pământ VIDEO

Dr. Rebecca Kelly, autoarea studiului, a tras concluzia studiului. ”Recomandarea este să urmați sfaturile noastre dietetice, de a consuma cu 10% mai puține grăsimi saturate din carne zilnic, pentru a nu avea un risc ridicat de boli cardiace”.

Citeste si:
Verifică sănătatea inimii în doar 60 de secunde : Testul scărilor propus de doctori VIDEO
Verifică sănătatea inimii în doar 60 de secunde : Testul scărilor propus de doctori VIDEO
Cercetătorii de la Societatea Europeană de cardiologie (ESC) au efectuat un studiu pe 165 de voluntari care au avut sau au fost suspecți de o boală coronariană, ce provoacă dureri în piept...
Ciolacu, mesaj pentru liderii PNL: „PSD se retrage de la guvernare, dacă nu se respectă un acord politic asumat”
Ciolacu, mesaj pentru liderii PNL: „PSD se retrage de la guvernare, dacă nu se respectă un acord politic asumat”
Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a afirmat miercuri seară, 1 decembrie, că partidul pe care îl conduce exclude ipoteza răsturnării propriului guvern prin moţiune de cenzură, dacă PNL nu...