Scortisoara scade colesterolul si "ascute" creierul

Joi, 17 Martie 2011, ora 18:04
24310 citiri
Scortisoara scade colesterolul si "ascute" creierul

Un izvor de nutrienti, banala scortisoara este un antiseptic natural, avand nenumarate proprietati, inclusiv terapeutice, cum ar fi scaderea colesterolului, a tensiunii si imbunatatirea functionarii creierului.

Originara din Asia, scortisoara este cunoscuta pentru proprietatile sale medicinale din cele mai vechi timpuri. Se crede ca era folosita de vindecatorii si vracii din Roma pana in China, inca din 2700, i. Hr. Indienii i-au recunoscut valoarea terapeutica in secolul al VIII-lea. Scortisoara este mentionata chiar si in Biblie, conform Suite101.com.

Ca si nutrienti, scortisoara contine carbohidrati, proteine, grasimi si fibre, vitamine precum A si C, tiamina, niacina, riboflavin. Este o excelenta sursa de mangan, continand si fier, sodiu, potasiu, calciu si fosfor. In plus, contine un antioxidant numit glutation.

In ceea ce priveste intrebuintarile sale, pe langa bucatarie, scortisoara se foloseste in industria farmaceutica, de beneficiile ei bucurandu-se si cei care lucreaza in stomatologie. Datorita proprietatile sale antimicrobiene, poate fi folosita ca si conservant. Scortisoara este un bun remediu pentru durerile de cap si acnee, improspatand si respiratia. Se foloseste, de asemenea, si in industria parfumului.

Ca si alte condimente, scortisoara este multe beneficii in ceea ce priveste sanatatea, fiind antimicrobiana, antibacteriana si avand proprietati antioxidante.

Calitati terapeutice

Scortisoara se foloseste in medicina traditionala chineza pentru imbunatatirea circulatiei si tratarea hipertensiunii.

Este eficienta in coborarea colesterolului si trigliceridelor, dar si in stabilizarea nivelului de zahar din sange. Este, de asemenea, stimulent, prevenind tensiunea nervoasa si imbunatatind memoria. Chiar si numai mirosirea acestui condiment "ascute" creierul.

In combinatie cu piperul si mierea, scortisoara este eficienta in tratarea durerilor de gat, gripei, malariei si racelii, gratie proprietatilor antiseptice. Scortisoara te scapa si de flatulenta, greata, diaree si indigestie.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#scortisoara sanatate, #scortisoara beneficii, #scortisoara memorie, #scortisoara colesterol, #scortisoara tensiune , #stiri sanatate