Afla cat de periculos este stresul zilnic pentru parul tau

Miercuri, 24 Martie 2010, ora 18:07
14651 citiri
Afla cat de periculos este stresul zilnic pentru parul tau
Foto: Ayushveda

In zilele noastre stresul a devenit o parte integranta a vietii. Chiar si cea mai simpla zi din viata noastra este stresanta si nu prea poti schimba asta. De la scoala la locul de munca, de la familie la prieteni, totul ne streseaza si fiecare persoana isi ia zilnic "doza de stres", iar partea proasta este ca acesta afecteaza organismul intr-un mod negativ, uneori afectand si parul.

Nu stii cum iti afecteaza stresul parul? Afla in continuare.

Stresul, printre multe alte probleme, poate cauza si caderea parului, aminteste All Hair Loss treatments. Multe persoane se pot intreba ce legatura exista intre stres si caderea parului.

Ei bine, acest lucru se intampla si are chiar un nume: Telogen Effluvium, ce inseamna exact cadere a parului cauzata de stres sau caderea temporara a parului.

Caderea parului are loc abia dupa incheierea evenimentului stresant ce o declanseaza. Cu toate acestea, pierderea parului cauzata de stres este temporara si se poate vindeca.

Stresul si albirea parului

Celulele stem melanocite sunt esentiale pentru culoarea parului. Pierderea treptata a celulelor stem melanocite duce la pierderea pigmentului. Hormonii de stres pot afecta melanocitele, insa nu exista o legatura clara intre stes si faptul ca parul se albeste.

Revista Scientific American a publicat un material in care examina daca exista vreo legatura intre stres si parul albit. Culoarea parului este data de o substanta numita melanina. Astfel, parul poate fi maro, negru, galben sau rosu, in diferite nuante.

Parul ce pierde o mare din melanina este gri, cel care a pierdut in intregime acest pigment este de culoare alba.

Stresul si pierderea parului

Daca starea ta spirituala este buna, parul tau va radia de stralucire. Daca esti stresat, este foarte posibil sa observi ca iti cade rau parul. Caderea parului este un semn ca stresul a impins corpul catre un dezechilibru.

Specialistii considera ca aceasta cadere brusca a parului este comuna oamenilor care au avut parte de un soc. Telogen Effluvium afecteaza mai mult femeile decat barbatii.

Daca ati avut parte de un eveniment stresant, parul se va opri din crestere si intra intr-o faza de odihna. Vestea buna este ca pierderea parului este temporara si nu duce la chelie.

Iti cade parul? Invata cum sa ai mai multa grija de el

Cum sa ai grija de parul tau

Gestionarea situatiilor stresante este cel mai bun mod de a pastra parul intact. Primul, si probabil cel mai eficient lucru pe care il poti face este sa inveti arta disocierii.

Cei mai multi oameni isi arata pe fata grijile, emotiile, temerile si nelinistile. Poti observa de la distanta o persoana stresata, pur si simplu uitandu-te la fata sa.

Ti s-a intamplat sa mergi pe strada si sa observi oameni incruntati, nervosi si chiar care sa vorbeasca singuri, fara sa isi dea seama? Aceia sunt oameni asupra carora stresul si-a spus cuvantul.

Poti diminua stresul daca inveti sa iti eliberezi mintea si corpul de probleme si griji, macar pentru o perioada scurta de timp pe zi. Relaxeaza-te si uita de probleme macar pentru cateva minute pe zi.

Daca vei uita putin de probleme ii vei permite corpului sa se calmeze si, astfel, vei avea un par sanatos.

Regenereaza-ti parul rapid

De asemenea, poti diminua stresul, daca ai grija de sanatatea ta. Acest lucru nu este important numai pentru par, ci pentru intreg organismul tau.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#stres cadere par, #sfaturi stres cadere par, #stres zilnic efecte organism , #stres