Ce sa mananci cand ai nervi?

Marti, 22 Iunie 2010, ora 12:11
8879 citiri
Ce sa mananci cand ai nervi?

Ideal ar fi ca atunci cand nu esti in armonie cu tine sau cu cei din jur sa te feresti sa alegi calea cea mai facila, adica de a te calma mancand. Se stie ca multe persoane ajung obeze tocmai din acest motiv, pentru ca mananca pentru a-si calma emotiile.

Daca nu ai probleme cu greutatea si oricum se apropie ora gustarii, e bine macar sa stii care sunt alimentele care iti fac bine, ameliorandu-ti starea de spirit. Exista alimente despre care s-a dovedit ca sunt capabile sa coboare nivelul stresului.

Nuci, alune Bogate in magneziu, acestea coboara nivelul cortizolului, binecunoscutul hormon al stresului. Totusi, opreste-te dupa cateva, nu e cazul sa pretinzi ca ai mai multi nervi decat sunt in realitate, e sfatul Reader's Digest.

Broccoli Daca esti stresat, comanda-ti pentru pranz o portie de broccoli, bogat in acid folic, care iti va reduce nivelul stresului.

Somon Langa broccoli poti aseza niste somon, care contine acizi grasi omega 3, ce te vor ajuta sa faci fata mai eficient stresului.

Ciocolata, briosa Un strop de zahar pe limba iti va cobori imediat nivelul hormonilor vinovati pentru starea de anxietate. In ceea ce priveste briosa, ar trebui sa stii ca alimentele care contin carbohidrati cresc nivelul serotoninei, imbunatatindu-ti starea de spirit si ajutandu-te sa te relaxezi.

Cat despre ciocolata neagra, se stie ca stimuleaza cel mai bine endorfinele. Contine nu mai putin de 300 de compusi diferiti, printre care si anandamida, o substanta care are efect similar marijuanei asupra creierului, si teobromina, un stimulent bland. Cauta sortimentele cu un continut de cacao de 70% sau chiar peste acest procent.

Apa rece Bea un pahar de apa rece si apoi iesi afara. Apa iti va pune sangele in miscare, iar aerul te va revigora, stimuland productia de endorfine.

Lapte Este excelent deoarece contine triptofan, la fel ca si curcanul, care metabolizat este convertit in serotonina, ce imbunatateste starea de spirit. Calciul, magneziul si potasiul continute ajuta si la mentinerea tensiunii la cote normale.

Cacao fierbinte Atunci cand o bautura este consumata la temperatura corpului, in organism se raspandeste o stare de comfort, care antreneaza un raspuns similar din partea creierului.

Ceai negru sau verde in loc de cafea Un studiu realizat de University College London a aratat ca, daca ceaiul neagru este consumat dupa un eveniment stresant, de patru ori pe zi, reduce nivelul hormonului de stres. La fel de bun este si ceaiul verde, care relaxeaza creierul.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Ministra Justiţiei, Alina Gorghiu a spus, referitor la afirmaţiile preotului Nicolae Tănase de la Valea Plopului potrivit cărora fetele care sunt agresate sexual ar trebui să intre la...
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
#alimente stres, #alimentatie stres, #ameliorare stres, #anxietate regim alimentar , #stres