Cum iti afecteaza stresul gura si dintii

Miercuri, 13 Aprilie 2011, ora 14:34
6792 citiri
Cum iti afecteaza stresul gura si dintii
Foto: drchetan.com

Stresul poate avea o influenta neplacuta asupra ta, inclusiv asupra gurii si dintilor. Din cauza acestei probleme cu care toti ne confruntam, pot aparea multe alte complicatii.

Herpesul si ulceratiile din gura

Acestea sunt alte doua efecte neplacute ale stresului, scrie WebMD. Herpesul este contagios. El apare sub forma unor basicute in jurul gurii. Acestea sunt pline cu lichid si pot sa se formeze, de asemenea, sub nas si in zona barbiei.

In cazul in care ai episoade de emotie puternica, trebuie sa stii ca esti predispus la aparitia herpesului. Arsurile produse de soare si febra pot declansa si ele aparitia acestei afectiuni.

Herpesul trece de la sine in aproximativ o saptamana. De la farmacie poti cumpara medicamente fara reteta care te vor ajuta sa treci mai usor peste neplacerile provocate de herpes. Este important sa incepi tratamentul inca de la primele semne de aparitie.

Specialistii inca nu sunt siguri ce provoaca ulceratiile din gura. Ele sunt pete albe cu marginea rosie. Cauzele ar putea fi date de probleme ale sistemului imunitar, de bacterii sau virusuri.

Stresul creste riscul de aparitie a unor astfel de leziuni. Majoritatea dispar in aproximativ 7-10 zile. In cazul in care ti-au aparut in cavitatea orala astfel de pete dureroase, evita mancarea condimentata si fierbinte. De asemenea, trebuie evitate citricele, tomatele si mancarea bogata in acid.

Scrasnirea dintilor din cauza stresului

O alta complicatie poate fi bruxismul, adica scrasnirea involuntara a dintilor.

Din cauza bruxismului, dintii se pot deteriora. Stresul poate inrautati situatia. In acest caz, trebuie sa mergi la dentist si el iti poate prescrie o gutiera, pe care sa o porti in timp ce dormi. Astfel, efectele negative asupra dintilor tai vor fi cu mult reduse.

Atentie la igiena orala

Stresul poate provoca si afectiuni mai grave, incluzandu-le aici pe cele care afecteaza gingiile, sau poate agrava afectiuni pe care deja le ai.

El poate duce si la ignorarea igienei orale. Din aceasta cauza, multi oameni ignora sa se mai spele pe dinti sau sa mai foloseasca ata dentara.

Lipsa periajului dentar poate agrava problemele deja existente ale gingiilor. Tot din cauza stresului, oamenii mananca mai multa mancare si consuma bauturi nesanatoase. Consecinta este apritia cariilor dentare.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#stres boli tratament medicamente, #dinti gura herpes bruxism carii , #stres