Cum sa iti cresti productivitatea si sa scapi de stres

Luni, 28 Noiembrie 2011, ora 12:01
2961 citiri
Cum sa iti cresti productivitatea si sa scapi de stres

Inceteaza sa te mai plangi, sa suferi ca esti nefericit si sa spui mereu ca nu mai stii ce sa faci pentru a avea o viata mai buna. Depinde de tine sa elimini stresul din viata, prin modul in care alegi sa privesti lucrurile.

Iata ce poti face pentru a fi mai linistit, mai calm, mai fericit si mai sanatos, fara ca productivitatea ta, la munca, sa aiba de suferit, conform Men's Health:

Acorda-ti timp suficient pentru a rezolva problemele

Vrei sa faci cat mai multe lucruri si tinzi sa iti impui termele-limita destul de scurte pentru rezolvarea problemelor. Asta te streseaza foarte mult si atunci cand nu reusesti sa le respecti e normal sa fii dezamagit.

Mai bine este sa fii putin mai bland cu tine insuti si sa iti lasi un ragaz suficient pentru rezolvarea sarcinilor, nu unul care sa te chinuie. Daca vei termina mai repede lucrurile pe care ti le-ai propus, vei avea un sentiment de satisfactie.

Fii perfect doar atunci cand trebuie cu adevarat

Perfectionistii sunt stresati de orice detaliu in parte si uneori in aceasta goana uita de lucrurile care conteaza cu adevarat. Spre exemplu, 37% dintre angajati spun ca termenele-limita sunt foarte scurte si ca nu au timp sa faca totul ca la carte, asa cum si-ar dori.

Important este sa iti identifici sarcinile cu adevarat importante si sa le acorzi lor maxima importanta, pe cand celelalte sarcini trebuie tratate adecvat, fara sa pierzi foarte mult timp cu ele.

Nu iti risipi energia cu mai multe lucruri deodata

Desi activitatea cerebrala creste atunci cand te concentrezi pe mai multe lucruri deodata, performantele tale vor avea de suferit. Atunci cand ai o activitate, incearca sa elimini alte posibile evenimente sau lucruri care iti pot distrage atentia.

Nu fi tot timpul disponibil pentru altii

E-mail-urile sunt foart eficiente, mesajele ajung repede la tine si incerci mereu sa fii cat mai prompt cu putinta. S-ar putea ca aceasta sa nu fie cea mai buna varianta pentru tine, desi cei din jur vor fi foarte incantati de promptitudinea ta.

Spre exemplu, dupa cum arata un studiu de la Universitatea din California, daca iti intrerupi treaba pentru a-ti ajuta diversi prieteni cu cate o mica favoare poti pierde in jur de 2,1 ore pe zi, durand cam 25 de minute sa iti recapeti din nou concentrarea, pe care sa o pui in slujba activitatii pe care o faceai inainte sa fii intrerupt.

Termina ce ai tu de facut si acorda timp special verificarii mail-ului si a nevoilor prietenilor.

Nu te agata mereu de succes

Se spune ca trebuie sa fii mereu invingator si sa nu accepti o infrangere, dar cateodata chiar trebuie sa recunosti faptul ca un lucru nu a iesit chiar asa cum ti-ai dorit daca vrei sa poti sa mergi mai departe.

Cercetatorii canadieni spun, spre exemplu, ca si in momentul in care inventatorii sunt sfatuiti sa renunte la un anumit proiect fara speranta de reusita, 29% dintre ei se incapataneaza sa cheltuiasca in continuare bani pentru acea idee, iar 51% dintre ei investesc timp.

Nu te mai implica in lucruri care nu mai au sens sau a caror finalizare nu poate fi intrevazuta. Mai bine reevalueaza-ti din cand in cand proiectele si, atunci cand observi ca lucrurile nu se indreapta in directia dorita, sau, si mai rau, nu duc nicaieri, canalizeaza-ti atentia si inteligenta catre un proiect nou, cu sanse reale de reusita.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#stres sanatate, #productivitate serviciu, #stres sfaturi, #stres munca, #respectare termene limita , #stres