Cum sa te impaci cu stresul si anxietatea

Joi, 31 Martie 2011, ora 10:07
5418 citiri
Cum sa te impaci cu stresul si anxietatea
Foto: Arhiva

Stresul reprezinta una dintre marile probleme ale lumii in care traim. El poate provoca boli grave sau poate avea chiar efecte benefice, cu conditia sa nu fie prea mare.

In ultima sa carte, "Nerve", autorul Taylor Clark abordeaza probleme cu care se confrunta multi oameni: stresul si anxietatea. Acesta ne da cateva sfaturi in privinta modului in care putem ramane calmi si cum putem face fata vietii agitate de azi, informeaza Men's Health.

Clark se intreaba cum reusesc oamenii celebri sa nu fie coplesiti de atat de multa responsabilitate si stres. Autorul crede ca americanii sunt cei mai stresati locuitori ai planetei. Acest lucru s-ar datora unor factori precum lipsa interactiunii sociale, influenta stirilor negative din mass-media, precum si administrarea unor medicamente prin care se incearca rezolvarea tuturor problemelor.

In opinia sa, stresul si anxietatea trebuie considerate ca fiind parte din viata noastra.

Taylor Clark da exemplul celor care nu pot simti frica din cauza unor afectiuni ale creierului. Ei sunt incapabili sa isi traiasca viata asa cum trebuie. Totusi, frica are importanta ei si ne poate da directia de urmat, in anumite privinte, iar anxietatea ne poate ajuta sa obtinem rezultate mai bune.

El spune ca, in schimb, anxietatea trebuie tratata atunci cand ne influenteaza viata de zi cu zi si cand persista timp de sase luni. In astfel de cazuri, oamenii nu se pot bucura de nimic tocmai din acest motiv.

Ca remediu, Clark ne recomanda sa nu uitam sa respiram in acele momente dificile. Cel mai important este sa privim altfel factorii care provoaca stresul in viata noastra. Barbatii isi ascund adesea anxietatea si tind sa consume mult alcool. Femeile au un comportament specific: vorbesc cu alte femei.

O tactica pe care Clark ne-o propune este aceea de a ne confrunta cu propriile temeri. El este de parere ca ceea ce ne provoaca frica este evitarea unui anumit lucru, nu lucrul in sine.

Daca oamenii isi obisnuiesc creierul sa se simta confortabil in situatii care provoaca teama, atunci vom avea o viata mult mai buna.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#stres anxietate boli, #tratament medicamente remediu , #stres
Comentarii
Poza Y.O
Y.O
rank 5
sa mor daca am mai citit ceva atit de ...nerealist...