Efectul teribil al stresului asupra corpului uman

Marti, 12 Februarie 2013, ora 08:10
6206 citiri
Efectul teribil al stresului asupra corpului uman
Foto: magnesiumsupreme.eu

Stresul este una dintre cele mai mari probleme ale timpurilor moderne. Efectele lui asupra corpului uman sunt foarte neplacute si pot dura chiar generatii intregi, transmitandu-se urmasilor.

Evenimentele stresante petrecute devreme in viata oamenilor pot avea urmari neplacute mai tarziu. Printre aceste evenimente care declanseaza efecte negative se numara neglijarea si abuzul in adolescenta. Conform revistei Scientific American, acestea pot sa persiste si sa ii afecteze pe nepotii si chiar pe stranepotii nostri.

Teste de stres pe cobai

Larry Feig si Lorena Saavedra-Rodriguez, biochimisti la facultatea de medicina a Tufts University, SUA, au facut teste de laborator pe cobai, masurand nivelul lor de stres cu ajutorul unor metode speciale. Ei au urmarit comportamentul ulterior al cobailor pentru a observa cat de frecvent abordau ei alti cobai pe care nu ii cunosteau.

Femelele au afisat un comportament mai anxios, insa masculii nu au prezentat o astfel de problema. Ciudata a fost reactia urmasilor acestora, iar masculii care au fost stresati in adolescenta lor au transmis problemele urmasilor, acestia aratand un comportament mai anxios. La randul lor, urmasii lor au avut aceleasi neplaceri cauzate de stres.

Femeile, mai expuse riscului

Concluzia specialistilor este ca reprezentantele sexului frumos par sa fie expuse unui risc mai mare de comportament anxios, ceea ce poate fi rezultatul a numerosi factori sociali si biochimici. La fel ca ele, barbatii au aceeasi anormalitate la nivel molecular, dar comportamentul lor nu este afectat de aceasta.

Nu se stie inca modul in care ei transmit vulnerabilitatea in fata anxietatii, fiind posibil ca schimbarile biochimice sa apara in sperma. Larry Feig este de parere ca aceste efecte pot fi mai radicale in cazul oamenilor decat al cobailor, caci ei traiesc intr-un mediu mai variat.

Horia Constantinescu, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, renunță la funcție
Horia Constantinescu, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, renunță la funcție
Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, Horia Constantinescu, renunţă la funcţie după ce a devenit candidatul PSD la Primăria Constanţa. El precizează că...
Alegeri 2024. Cine sunt favoriții în viziunea lui Victor Ponta: “Oricine intră în turul doi cu George Simion, îl bate” INTERVIU VIDEO
Alegeri 2024. Cine sunt favoriții în viziunea lui Victor Ponta: “Oricine intră în turul doi cu George Simion, îl bate” INTERVIU VIDEO
Conflictele din Alianța PNL-PSD continuă deși a mai rămas puțin timp până la primul test al alegerilor. Unii candidații care și-au dorit să intre în cursa pentru Primăria Capitalei nu...
#stres cauze boli afectiuni, #stres ereditar , #stres