Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Fisticul alunga stresul

Miercuri, 18 Noiembrie 2009, ora 22:01
3899 citiri
Fisticul alunga stresul

Fisticul este esential atat din punct de vedere nutritional dar si pentru alungarea unor afectiuni cum ar fi durerea de dinti. Acesta nu doar ca are putine calorii, dar este si o sursa reala de antioxidanti.

Femme Actuelle va eximplifica o parte din beneficiile pe care fisticul le poate aduce organismului.

1. Fisticul lupta impotriva stresului

Studiile recente au aratat ca fisticul are un efect benefic asupra durerilor de cap provocate de stres datorita unui antioxidanti numit resveratrol. Mancand fistic in fiecare zi puteti reduce efectele stresului asupra tensiunii arteriale.

Fistic este, de asemenea, o sursa importanta de magneziu (8% din necarul zilnic in gagiti in 30g pe fistic). Magneziu este o eeclenta modalitate de lupta cu stresul, deoarece ajuta la reglarea tensiunii arteriale.

2. Fistic ajuta la tranzitul intestinal

Fisticul este un dintre semintele cele mai bogate in fibre. 28 de grame de fistic ofera 3 grame de fibre alimentare, aproximativ 12% din aportul zilnic.

Fibrele au un rol foarte important in tranzitul intestinal. Prin puterea lor de a absorbi apa, ele stimuleaza contractiile intestinului si ajuta la probleme legate de colon.

3. Fisticul ajuta in problemele cardio-vasculare

Aproape 90% din grasimea din fistic o reprezinta grasimile nesaturate, care pot scada colesterolul din sange si ajta in ceea ce priveste bolile de inima.

Bogat in potasiu, fisticul ajuta la reglarea tensiunii arteriale. Fisticul contine, de asemenea, polifenoli, antioxidanti cu efecte benefice asupra inimii.

Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
Biroul Electoral Central (BEC) a adoptat miercuri, 24 aprilie, o hotărâre prin care permite desființarea unei alianțe electorale până la data de 26 aprilie,astfel că PSD și PNL vor putea...
#stres fistic, #trafic intestinal fistic, #antioxidanti fistic , #stres