Lupta cu stresul, anxietatea si atacul de panica

Advertorial
Luni, 22 Octombrie 2018, ora 10:00
96269 citiri
Lupta cu stresul, anxietatea si atacul de panica

Expunerea la stresul cotidian, ritmul accelerat al vietii si obiceiurile alimentare nesanatoase duc la reducerea nivelului serotoninei in organism si la instaurarea anxietatii, depresiei, irascibilitatii si agresivitatii.

Cu totii am experimentat momente de stres si anxietate cel putin o data in viata.

Daca stresul apare ca un raspuns la o amenintare reala, anxietatea reprezinta o reactie ca urmare a stresului prin manifestarea unui sentiment de frica sau nesiguranta foarte intens.

De cele mai multe ori, persoanele cu acest tip de afectiune nu sunt capabile sa identifice cauza anxietatii lor.

Ca si in celelalte tulburari psihiatrice, in tulburarea de anxietate sunt vehiculate doua cauze: cea biologica si cea psihologica.

Cauza biologica vizeaza implicarea mai multor tipuri de neurotransmitatori dintre care cel mai important este serotonina 5 (HT).

Cauza psihologica incearca explicarea tulburarii fie prin teoriile psihanalitice, fie prin teoriile conditionarii cognitive.

Persoanele care sufera de anxietate cronica traiesc un sentiment de frica, se simt agitati fara sa stie de ce, unele persoane suferind de atacuri de panica pe neasteptate, insotite de irascibilitate, probleme de concentrare, de memorare, oboseala si insomnie.

In aceste momente, nivelurile normale ale oxigenului si dioxidului de carbon din corp sunt dezechilibrate, limitand cantitatea de oxigen din sange la extremitati, aparand astfel vasoconstrictia periferica.

Factori declansatori

Desi anxietatea este o afectiune larg raspandita, de cele mai multe ori, aceasta este deseori diagnosticata gresit.

Atacurile de panica sunt determinate de factori interni precum dezechilibrul intre substantele chimice ale creierelui si al nivelului serotoninei scazut.

Factori externi precum fumatul excesiv, ingestia bauturilor cu continut ridicat de cofeina, intreruperea brusca a consumului de alcool, medicamente, droguri, eveniment marcant (nastere, botez, divort, mutarea, un nou loc de munca, boala, accidentarea sau moartea unui membru al familiei sau a unui prieten) pot fi cauze declansatoare si pot agrava manifestarile anxietatii sau ale atacurilor de panica.

Cum recunosti atacul de panica

Nu de putine ori, persoanei ii este greu sa accepte ca se confrunta cu o problema psihica si nu cu una fizica, cu atat mai mult cu cat simptomele fizice sunt foarte intense: palpitatii, batai accelerate ale inimii, transpiratie, valuri de caldura sau de frig, amorteala, furnicaturi in corp, tremuraturi sau frisoane, senzatie de sufocare, respiratie ingreunata sau senzatia de taiere a respiratiei, presiune, disconfort sau durere in piept, greata, diaree sau alte probleme cu stomacul, senzatie de ameteala, de pierdere a echilibrului sau chiar de lesin, senzatie de irealitate, de a fi in afara corpului sau senzatia ca ceea ce se petrece este ciudat, neobisnuit si teama de a muri.

In aceasta situatie, familia si prietenii sunt un ajutor de nadejde.

Tratamentul anxietatii si al atacurilor de panica

Pentru constientizarea anxietatii si prevenirea reaparitiei atacurilor de panica sunt recomandate terapiile psihologice, urmate de tratamentul alopat prin deblocarea receptorilor de serotonina.

Dozajul este individualizat pentru fiecare pacient si depinde in primul rand de raspunsul acestuia la terapie.

Persoanele care sufera de atacuri de panica cronice cauzate de nivelul scazut al serotoninei din creier, si-au gasit remediul natural prin suplimentarea cu 200 mg de 5-hydroxytryptophan.

In cadrul unor experimente clinice, extractele natural de 5 HTP au aratat ca pot sa creasca nivelul receptorilor GABA, unul dintre cei mai importanti mediatori inhibitori centrali.

Ce este 5 HTP?

Considerat precursor al serotoninei (substanta fericirii), 5-HTP (l-5-Hidroxitriptofan) este o substanta naturala extrasa din semintele plantei medicinale Griffonia simplicifolia, o planta medicinala din Africa de Vest.

Totodata, vitaminele C si B6 sunt factori importanti in bioprocesul de conversie a 5-HTP in serotonina.

Receptorii 5HT 1 au actiune antidepresiva, anxiolitica, antipanica, antifobica, antibulimica, antiobsesionala, anticompulsiva, iar 5HT 2 au actiune antipsihotica asupra simptomelor negative.

5 HTP Premium 100 mg de la CosmoPharm® este un supliment alimentar valoros, eficient in: depresie, anxietate, stres, atac de panica, emotivitate, insomnii, iritabilitate, extenuare, migrene, anumite forme de dependenta (mancare, alcool, tutun), redand echilibrul psihic si emotional.

5 HTP 100 mg combate stresul si mentine o stare mentala optima, ajuta la reducerea irascibilitatii si a schimbarilor de comportament, induce o stare de calm, siguranta de sine si relaxare.

CosmoPharm® iti aduce Sanatate din Natura®!

In cazul depistarii unor manifestari depresive de tipul celor mentionate anterior este necesar sa consultati un medic psihiatru.

5 HTP 100 mg se administreaza la recomandarea medicului terapeut pentru a nu fi asociat cu anumite antidepresive care pot crea interferente negative.

Acest produs este recomandat de SNPCAR - Societatea de Neurologie si Psihiatrie a Copilului si Adolescentului din Romania.

Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Cristian Popescu Piedone a anunțat joi, 25 aprilie, că rămâne în cursa pentru Primăria Bucureștiului, în ciuda tuturor zvonurilor. "Haideţi să închidem odată... Retragere, mesaje,...
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Liderul Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a acuzat joi, 25 aprilie, Biroul Electoral Central că ar fi modificat „în mod ilegal” o hotărâre de guvern şi că instituţia ar fi...
#remedii anxietate, #atac panica , #stres