Obiceiuri proaste care iti dau dureri de spate

Joi, 11 Februarie 2010, ora 18:19
13363 citiri
Obiceiuri proaste care iti dau dureri de spate

Durerile de spate nu sunt doar efectul ridicarii greutatilor, la sala sau in viata de zi cu zi, sau al dormitului pe o suprafata nepotrivita.

Pentru ca afecteaza din ce in ce mai mare parte din populatie, fiind a cincea cea mai comuna cauza de spitalizare si a treia cea mai intalnita cauza de interventii chirurgicale, e drept, in SUA, Prevention a nominalizat cateva posibile cauze.

Dureri de spate calmate cu antibiotice?

Cunoasterea si constientizarea acestora ne poate ajuta sa corectam eventualele greseli, pentru ca, dupa cum explica un chiropractician de peste ocean, durerile de spate sunt "arareori un eveniment catastrofal".

Stai legat de birou si incorect in masina

Stiai ca daca stai asezat presiunea pe coloana este cu 40% mai mare decat daca ai sta in picioare?

Daca e sa fii onest, probabil postura potrivita la birou este ultimul lucru la care te gandesti cand ai de predat urgent un proiect.

Si cu siguranta pauzele de stretching nu-ti par cea mai buna activitate pentru cele 5-10 minute pentru care iti permiti sa te desprinzi de hartii. Insa spatele tau va suferi in aceste conditii, articulatiile nefolosite pierzandu-si lubrifierea si imbatranind prematur.

Ce-ar trebui sa faci: Lasa-te pe spate la 135 de grade, pentru a reduce presiunea asupra coloanei vertebrale ori de cate ori vorbesti la telefon sau iti iei un minut de relaxare, dupa ce te-ai asigurat ca scaunul tau de birou iti permite asta. Tine capul drept in timp ce faci acest exercitiu.

La fiecare 30 de minute ridica-te si fa cativa pasi, pentru a-ti lua apa, hartiile de la imprimanta sau orice te-ar putea ridica de pe scaun.

Cand conduci, ai grija sa stai la un unghi de 90 de grade, pentru a ajunge usor la pedale. Daca stai prea pe spate, s-ar putea sa fii nevoit sa intinzi prea mult picioarele pentru a ajunge la pedale, fapt ce va pune, din nou, presiune asupra coloanei vertebrale.

Ai grija ce exercitii fizice faci!

Un nou studiu arata ca 40% dintre oamenii care au dureri de spate devin mai putin activi, o strategie complet gresita, care va intarzia vindecarea sau va inrautati situatia.

Ce-ar trebui sa faci: In primul rand sa faci sport! In al doilea rand, sa te feresti de prea multe flotari si abdomene, care nu fac decat sa sporeasca durerea. Legat de abdomene, acestea pot fi facute, dar nu pana la capat si incet.

Nu te gandesti la spatele tau cand mananci

Cercetarile au aratat ca alimentatia pentru o inima sanatoasa, pentru o greutate corespunzatoare si pentru un nivel optim al zaharului din sange este potrivita si pentru a preveni durerile de spate.

Un studiu realizat in Finlanda a aratat ca persoanele care sufera de dureri de spate au, adesea, si artere infundate catre coloana vertebrala. Un flux sanguin sanatos aduce nutrienti catre coloana vertebrala, luand ceea ce nu este folositor. Daca asta nu se intampla pot aparea inflamatiile.

Ce-ar trebui sa faci: Fa tot posibilul ca aceste inflamatii sa nu apara. Evita excesul de cafeina si mancare procesata (fereste-te de uleiurile hidrogenate sau partial hidrogenate) si consuma cereale integrale, soia, nuci si seminte, proteine (carne de pui, peste), legume si fructe.

Iti cari intreaga viata in poseta

Chiar daca sunt la moda, posetele mari fac ca umerii sa nu stea la acelasi nivel, cel care poarta poseta aflandu-se mai jos. Cum poseta tinde sa stea mereu pe acelasi umar, problemele vor aparea mai devreme sau mai tarziu.

Ce-ar trebui sa faci: Alege-ti o poseta sau o geanta usoara, avand grija ca atunci cand e incarcata, aceasta sa nu depaseasca 10% din greutatea corpului. Daca ai mult de carat intr-o zi, imparte greutatea intre doua genti, pe care sa le porti pe ambii umeri sau schimba in mod constant umarul care munceste.

Salteaua ta e din alta decada

Daca nu-ti amintesti ultima oara cand ai inlocuit-o, atunci e cazul sa mergi la cumparaturi. O saltea buna rezista 9 - 10 ani, dar chiar si asa ar trebui sa o schimbi la fiecare 5 - 7 ani, pentru binele spatelui tau.

Ce-ar trebui sa faci: Cand alegi salteaua cea noua, asigura-te ca nu e nici prea moale, nici prea tare. O saltea prea tare poate mari presiunea asupra coloanei si inrautati durerile, spun cercetatorii spanioli.

Pentru a te asigura ca spatele tau e pazit in timpul somnului, pune-ti o perna sub picioare, in zona genunchilor, atunci cand dormi pe spate, una intre picioare, daca dormi pe o parte, sau una sub stomac si solduri, daca te odihnesti pe burta.

Nu te desparti de tocuri

Tocurile inalte te forteaza sa-ti curbezi spatele, punandu-ti muschii si mai mult la munca. Nici incaltamintea fara pic de toc nu e sanatoasa, aceasta putand cauza dureri la nivelul spatelui.

Ce-ar trebui sa faci: Poti purta tocuri, dar nu pe distante lungi. Altfel, tine cu dintii de incaltamintea comfortabila. Un studiu realizat la Universitatea Lehigh, pe voluntari care se plangeau de dureri de spate, a aratat ca dupa ce acestora li s-au dat pantofi usori, flexibili, starea a 80% dintre ei s-a imbunatatit considerabil in decurs de un an.

Nu stii sa ierti, esti ranchiunos sau invidios

In cadrul unui studiu realizat la Centrul Medical al Universitatii Duke pe 58 de voluntari, barbati si femei cu dureri cronice de spate, s-a constatat ca firile mai iertatoare, oamenii mai putin furiosi, depresivi sau plini de resentimente aveau parte de mai putine dureri.

Si asta pentru ca emotiile noastre, tensiunile din muschi si gandurile negative influenteaza intensitatea durerilor, a explicat cercetatorul James W. Carson.

Ce-ar trebui sa faci: Totul sta in capacitatea de a ierta, de a alege, din nou si din nou, sa inlocuiesti furia si resentimentele cu intelegerea fata de persoana care ti-a gresit.

Nu te relaxezi suficient

Ceea ce se intampla in capul tau, din pacate nu ramane doar acolo. Stresul poate cauza durerile de spate. Daca esti tensionat, stresat in permanenta, durerile nu vor intarzia sa apara.

Ce-ar trebui sa faci: Razi cu o prietena, citeste o carte sau asculta muzica. O cercetare realizata in Austria a aratat ca jumatate dintre cei 65 de voluntari cu hernie de disc care ascultasera muzica zilnic si-au imbunatatit considerabil starea, comparativ cu cei care doar luasera calmante. Iar efectul a fost de durata, odata ce acest "tratament" a fost prelungit.

Dupa 21 de zile, grupul voluntarilor care se tratasera prin muzica a simtit o ameliorare a durerilor cu 40%.

Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Premierul Marcel Ciolacu a reacţionat joi, 25 aprilie, la declaraţiile primarului Sectorului 1, Clotilde Armand, transmiţându-i acesteia să îşi ia un avocat bun pentru că ”a încălcat...
Nicușor Dar îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Nicușor Dar îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat joi, 25 aprilie, că aşteaptă de la contracandidatul său Cristian Popescu Piedone un răspuns în ce priveşte participarea la o dezbatere...
#dureri spate, #cauze dureri spate, #dureri spate exercitii fizice, #dureri spate saltea, #dureri spate stres, #dureri spate tocuri , #stres