Sfaturi pentru reducerea anxietatii si a stresului

Joi, 08 Martie 2012, ora 17:11
6871 citiri
Sfaturi pentru reducerea anxietatii si a stresului

Fie ca este vorba de munca, relatii sau probleme financiare, este imposibil ca in viata oricarei persoane sa nu existe un factor de stres care sa duca la o stare marita de anxietate si sentimente negative.

In timp ce unele persoane fac fata mai bine stresului, altele se simt extrem de obosite, au dureri de cap tot timpul, isi pierd apetitul si, poate cel mai grav, le scade increderea in sine, ceea ce poate duce la depresie si de aici la un alt sir lung de boli.

Pentru a evita asemenea efecte in lant, iata ce poti face, conform Huffington Post:

Bea ceai

Ceaiul de musetel actioneaza ca un relaxant si te ajuta sa dormi mai bine, odihna fiind un element esential al pastrarii unei bune stari psihice. Daca ai avut o zi obositoare la serviciu si ajungi acasa cu mintea inca incarcata de fel de fel de probleme, bea o ceasca de ceai pentru a te relaxa, inainte sa te asezi in pat.

Spune nu cafelei

Limiteaza consumul de cafea pentru a diminua stresul si pentru a evita momentele de nervozitate si schimbari bruste de dispozitie.

Evita alimentele procesate

Mancarea procesata poate supune sistemul digestiv la un stres inutil, din cauza ca are in compozitie indulcitori artificiali si zahar in exces. Evita bauturile dulci si acidulate, mancarea de la fast-food, faina alba si orice contine foarte multi conservanti.

Mananca ghimbir

Data viitoare cand te simti stresat sau ai o stare de anxietate, consuma niste ghimbir. Gustul sau piperat iti va schimba starea de spirit, iar efectele pozitive nu vor intarzia sa apara.

Consuma ulei din seminte de in

Uleiul din seminte de in ajuta la imbunatatirea starii de spirit si la o mai buna functionare a creierului. El contine acizi grasi omega 3, iar cea mai indicata varianta este reprezentata de cel presat la rece.

Respira si expira lent

Fie ca te afli in trafic, la o masa cu persoane stresante sau in mijlocul realizarii unui proiect care pare sa nu se mai finalizeze, doar inspira si respira adanc si vei vedea ca te vei calma. Constientizeaza cum odata cu aerul expirat dispare si din energia negativa acumulata.

Deconecteaza tot ce este in jurul tau

Fie ca este vorba de telefon, televizor, calculator sau oricare alt dispozitiv, inchide-le si stai pur si simplu linistit, luand o pauza de la ritmul nebun in care te-ai lasat antrenat.

Stai si analizeaza

A sta si a analiza motivul stresului, gradul la care a ajuns acesta si felul cum se manifesta te ajuta sa te cunosti mai bine si sa iti dai seama ca situatia nu este atat de grava pe cat ai crede.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#sfaturi alungare anxietate, #sfaturi stres, #anxietate remedii, #anxietate prevenire , #stres