Stresul la optimisti si pesimisti - Ce face diferenta

Marti, 30 Iulie 2013, ora 10:54
4310 citiri
Stresul la optimisti si pesimisti - Ce face diferenta
Foto: northshorehypnosis.com

Stresul este una dintre cele mai mari probleme ale lumii moderne. El poate declansa afectiuni destul de grave, de aceea este nevoie sa gasesti metode cat mai eficiente prin care sa il reduci.

Un studiu facut de specialistii americani de la Universitatea Concordia arata ca persoanele optimiste au un mecanism de aparare mult mai eficient impotriva stresului, scrie Men's Health. In cadrul testelor efectuate, cei optimisti au avut in corp un nivel mai mic al hormonului numit cortizol. Chiar si dupa ce ei s-au confruntat cu o zi grea, nivelul cortizolului a ramas unul constant.

Pe de alta parte, in cazul celor pesimisti, cortizolul a avut un nivel mai ridicat atunci cand ei au fost pusi in situatii stresante. Totul depinde de felul in care oamenii percep rezultatul diverselor situatii de viata, spune autoarea studiului, Joelle Jobin.

Avantaj pentru optimisti

Ce optimisti cred ca pot trece peste factorii care declanseaza stresul, acesta fiind motivul pentru care ei cauta solutii. Pesimistii insa se asteapta la ceea ce este mai rau si evita situatiile dificile, ceea ce rezulta in mai mult stres.

Optimistii au avantajul de a se confrunta cu orice provocare si de a incerca sa o rezolve. Astfel, corpul lor foloseste cortizolul intr-un fel optim. Vestea proasta pentru unii este ca aceasta calitate, de a fi pesimist sau optimist, nu se schimba in timp, ea ramanand definitorie pentru o persoana pentru tot restul vietii.

Totusi, cei pesimisti pot apela la un truc. Cel mai bine este sa amane rezolvarea unei probleme, caci incercarea de a gasi o rezolvare ulterior ii va face mai calmi si nu vor mai fi atat de stresati, spune Joelle Jobin.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

UDMR a stabilit candidații pentru alegerile europarlamentare. Cine sunt capii de listă
UDMR a stabilit candidații pentru alegerile europarlamentare. Cine sunt capii de listă
Consiliul Permanent al UDMR a stabilit, vineri, candidaţii formaţiunii pentru alegerile europarlamentare. Pe primele trei locuri, considerate eligibile, se află actualii europarlamentari ai...
AUR a început să strângă semnături pentru alegerile europarlamentare din 9 iunie
AUR a început să strângă semnături pentru alegerile europarlamentare din 9 iunie
Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR) a demarat vineri, 1 martie, campania de strângere de semnături pentru susţinerea candidaţilor la alegerile europarlamentare de pe 9 iunie, atât la nivel...
#stres cortizol boli afectiuni, #stres probleme sanatate, #gestionare stres, #pesimism stres , #stres