Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Stresul provoaca insomnie! 4 moduri pentru a scapa de stres

Comunicat de presa
Marti, 26 Ianuarie 2021, ora 14:23
12382 citiri
Stresul provoaca insomnie! 4 moduri pentru a scapa de stres

Daca ai avut o noapte nedormita, nu inseamna neaparat ca ai insomnie. Daca ai avut insa mai multe nopti nedormite si te simti mereu obosit, este posibil sa suferi de insomnie. Daca ai acest stil de viata de cateva luni - nopti nedormite frecvent, oboseala, anxietate - este posibil sa fie vorba despre insomnie cronica si trebuie sa ceri ajutorul unui medic, pentru tratament. Multi oameni se confrunta cu asta, au un nivel scazut de energie, tulburari de dispozitie si performante slabe la munca.

Insomnia este cauzata de stres si poate duce la anxietate. Cand esti stresat, ai o serie de ganduri negative care te impiedica sa te simti relaxat si sa-ti linistesti suficient mintea ca sa poti sa dormi.

Stresul poate afecta sanatatea oamenilor si bunastarea acestora, este legat de pierderea somnului si poate reduce imunitatea.

Principalele 4 moduri prin care iti poti gestiona stresul in mod eficient:

1. Asculta-ti corpul! El trimite semnale despre stres

Oamenii care practica meditatia sau yoga stiu ca acestea sunt metode cu adevarat utile, prin care pot intelege ce se intampla in corpul lor. Poti gasi si tu un moment din zi, in care sa stai linistit, cu ochii inchisi, sa-ti asculti corpul.

Daca simti ca inima iti bate mai repede si temperatura corpului este mai mare, probabil te simti coplesit sau stresat. Acestea pot fi doua indicii despre stres si deci ai nevoie sa te relaxezi.

2. Nu lasa stresul sa te doboare

Multi dintre oameni probabil se intreaba cum pot gestiona stresul, mai ales atunci cand li se intampla lucruri care sunt complet in afara controlului lor. In astfel de situatii ei trebuie sa accepte situatia, sa reduca intensitatea stresului. Acceptarea inseamna de fapt un mod de a ramane implicat, dar de a face lucrurile intr-un mod mai putin stresant. Ideea este de a actiona si indiferent de rezultat, de a accepta realitatea.

Cei care practica mindfulness fac asta de obicei pentru a-si reduce anxietatea. Prin urmare, nu lasa stresul sa te doboare, cauta strategii prin care sa reusesti sa elimini stresul si consecintele sale.

3. Foloseste uleiuri eficiente pentru stres si anxietate

Aromaterapia cu uleiuri esentiale este un instrument cheie in gestionarea stresului. Anumite uleiuri esentiale reduc nivelul de cortizol din organism, iar apoi prin practicarea altor metode de relaxare care pot imbunatati sanatatea si starea interioara.

Principalele uleiuri esentiale in reducerea stresului sunt:

  • Ulei esential de bergamota - combate oboseala, emotiile negative, are efect linistitor si revigorant in acelasi timp
  • Ulei esential de lavanda - are proprietati anxiolitice, deci combate anxietatea; este benefic pentru sanatatea mentala
  • Ulei esential de tamaie - a devenit popular pentru proprietatile calmante uimitoare, pentru combaterea energiilor negative si echilibrarea starii de spirit; este folosit in meditatii
  • Ulei esential de lemn de santal - este linistitor si relaxant
  • Ulei esential de Ylang-Ylang - are efect calmant asupra sistemului nervos, combate stresul si anxietatea
  • Ulei esential de mandarina - combate insomnia, faciliteaza un somn linistitor, are proprietati calmante si anxiolitice
  • Ulei esential de trandafir - are un efect linistitor si reconfortant, calmeaza sistemul nervos.

Oamenii care se simt stresati folosesc si ulei de canabis pentru a ameliora starile de stres, depresie si anxietate. Acest ulei provine din planta de canabis si este cunoscut drept cannabidiol sau CBD.

Stresul are un impact asupra starii fizice si asupra starii de spirit, provoaca probleme cu somnul, deci are un impact dezastruos asupra vietii noastre de zi cu zi. Pentru a ne simti bine ar fi usor de folosit aceste remedii pentru stres, depresie si anxietate.

4. Construieste-ti rutina perfecta antistres

Asta inseamna sa ai un program de exercitii fizice, sau instrumente cheie de reducere a stresului. De exemplu poti face meditatie, plimbari in natura, exercitii de respiratie sau poti practica mindfulness.

Meditatia este recomandata de specialisti pentru ca induce o stare de liniste interioara. Conform unui studiu recent realizat de cercetatori, meditatia practicata timp de 6 zile imbunatateste functia sistemului imunitar, reduce depresia, suprima raspunsurile legate de stres, cum este de exemplu inflamatia.

Cercetarile arata ca meditatia are beneficii vindecatoare supra organismului, chiar daca se face doar 5 minute pe zi.

Exercitiile fizice ajuta de asemenea in reducerea stresului, sunt parte a unui stil de viata sanatos. Plimbarea pe jos, inotul, jogging-ul ajuta la eliminarea stresului. Zambetul si iubirea sunt instrumente puternice de relaxare si vindecare.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#stres, #meteode eliberare stres, #inomnie , #stres