Homeopatia, o alternativa, cu dr. Irina Firuti: Cum poate ajuta in dezvoltarea copilului

Marti, 25 Februarie 2014, ora 11:28
4892 citiri
Homeopatia, o alternativa, cu dr. Irina Firuti: Cum poate ajuta in dezvoltarea copilului
Foto: Arhiva personala

Unul din trei telefoane care solicita o programare la cabinet priveste cazul unui copil: parinti ingrijorati sau satui de tratamente ineficiente, speriati de repercusiunile pe termen lung ale tratamentelor conventionale sau pur si simplu care au deja o optiune clara pentru metode naturale de tratament.

Copiii care mi-au calcat pragul si care au reactionat cel mai bine cu tratament homeopat au avut urmatoarele probleme: inainte de toate, celebrele raceli. I-am ajutat sa le treaca fara complicatii si i-am invatat pe parinti ce sa faca in caz de febra sau daca mai apar probleme.

Homeopatia, o alternativa, cu dr. Irina Firuti: Ce afectiuni pot fi tratate

Copiii au reusit, astfel sa isi intareasca imunitatea, trecand mai usor peste problemele de sanatate legate de intrarea in colectivitate si inseninindu-le fruntile parintilor.

I-am ajutat si pe cei care, in urma multiplelor infectii din zona ORL, au dezvoltat hipertrofie adenoidiana (asa-zisele vegetatii), evitand operatia de excizie.

Apoi, pot fi rezolvate problemele legate de vaccinari: reactii, cum ar fi tulburari de comportament, digestive, eruptii, explica pentru Ziare.com dr. Irina Firuti.

La fel, cele legate de aparitia dintilor, fiind ameliorate starile de agitatie, diareea sau intarzierile aparitiei dintilor.

Pot fi tratate si diversele probleme de digestie: balonari, crampe sau constipatie/diaree.

Care este legatura dintre acestea si dezvoltarea copilului? Inainte de toate, trebuie sa amintesc ca, la nastere, nu avem propriii nostri anticorpi. Ii primim prin laptele matern si, dupa sase luni de viata, incepem sa ni-i "confectionam" pe ai nostri.

Homeopatia, o alternativa, cu dr. Irina Firuti: Bazele sale stiintifice

Sistemul nostru imunitar devine din ce in ce mai competent pe masura ce crestem si intalnim mai multi agenti infectiosi, exact asa cum un muschi devine din ce in ce mai hipertrofiat pe masura ce il antrenam.

Acesta e motivul pentru care intrarea in colectivitate este asa o incercare pentru organism, fiindca expunerea este una mult mai mare fata de ceea ce intalneste copilul in mediul confortabil pe care ne straduim sa i-l asiguram in familie.

Antibioticele, de evitat

Pentru a deveni maturi din punct de vedere imunitar, copiii au nevoie sa treaca prin aceste incercari, ca urmare interventia cu antibiotic de la primele semne de raceala este una profund daunatoare pentru tot acest proces.

Este echivalenta cu a tine copilul in premergator ani buni in loc sa fie lasat sa-si intareasca muschii si simtul echilibrului. Un copil bine hranit, bine ingrijit, iubit si nascut fara niste tare deosebite are capacitatea de a trece peste aceste raceli fara complicatii. Tot ce putem face pentru a-l ajuta este sa ii sustinem imunitatea cu remedii naturale, homepate sau de alta natura.

Febra nu este o boala!

De asemenea, este important de mentionat ca febra NU este o boala! Deci NU trebuie combatuta in mod special. Ea nu este decat o reactie naturala a organismului, e o arma de combatere a agentului infectios patruns in organism si e un marker care indica faptul ca acolo, in interior, se da o lupta. Este, daca vreti, un bec rosu care e proiectat sa se aprinda cand "ceva" se intampla in interior.

Homeopatia, o alternativa, cu dr. Irina Firuti: Prima consultatie poate vi se va parea ciudata - in ce consta

Sa stingi becul nu impiedica acel "ceva" sa se desfasoare in continuare, in schimb ascunde o evolutie si lipseste organismul de un mijloc eficient de lupta cu microbii.

Ce trebuie facut atunci? Sa lasati copilul sa se "chinuie" cu febra? Nu neaparat! Exista mijloace simple, naturale pe care la cabinet le explic parintilor, prin care se poate inlatura "fierbinteala", care e greu de suportat de catre copil, dand in acelasi timp remedii homeopate care respecta mecanismele naturale, nu le impiedica.

Dr. Irina Firuti

Bucuresti - Paris

www.drfiruti.ro

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Cîrstoiu: „Expunerea asta mi-a făcut foarte mult rău. Nu mi se pare normal ca la grădiniţă copilul să fie fotografiat. M-am considerat hărţuit” VIDEO
Cătălin Cîrstoiu: „Expunerea asta mi-a făcut foarte mult rău. Nu mi se pare normal ca la grădiniţă copilul să fie fotografiat. M-am considerat hărţuit” VIDEO
Cătălin Cîrstoiu, candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei a afirmat că expunerea din ultima perioadă i-a făcut foarte mult rău în viaţa personală, subliniind că nu i se pare normal ca...
”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
#Cum poate ajuta in dezvoltarea copilului, #afectiuni copii homeopatie, #afectiuni tratate homeopat, #boli tratament homeopat, #dr Irina Firuti homeopatie, #febra tratata homeopat, #boli copii tratrate homeopatie , #terapii